За останні 50 років людство знищило 60% тварин на планеті - WWF

За останні 50 років людство знищило 60% тварин на планеті - WWF

Не менше 300 видів ссавців повністю зникли в результаті полювання людини

Людство знищило 60% ссавців, птахів, рептилій і риб, починаючи з 1970-х років.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на звіт Всесвітнього фонду дикої природи (WWF).

Підготовлений WWF спільно з Лондонським зоологічним товариством Індекс живої планети показує, що в період з 1970-го по 2014 рік планета втратила 60% видів; чотири роки тому цей показник становив 52%.

Основну небезпеку для природи становить знищення природного середовища існування заради сільськогосподарських потреб. 

Інша проблема - це винищення тварин заради їжі. Не менше 300 видів ссавців повністю зникли в результаті полювання людини. Океани навпаки переповнені рибою, але половина її вирощують штучно.

Також негативну роль відіграє хімічне забруднення: половина всіх косаток вже приречені загинути через те, що використовуються в електротехніці і практично не переробляються поліхлоровані біфеніли.

В цей же час, людина переселяє в природу агресивні види з інших регіонів, а також активно торгує тваринами, сприяючи поширенню хвороб.

Найбільш плачевна ситуація в Південній і Центральній Америці, де популяції хребетних скоротилися на 89% через постійне знищення диких лісів. Кожні два місяці зникає частина тропічної савани розміром з Лондон.

Постійно зростаюче споживання ресурсів планети знищує середовище проживання, яке формувалося мільярди років і від якої залежить чисте повітря і чиста вода, необхідні самому людству.

Найбільше страждають річки і озера - там популяції диких видів скоротилися на 83% через використання прісної води в сільському господарстві та будівництва дамб.

Дослідники вважають, що всього за історію цивілізації були винищені 83% ссавців і половина всіх рослин.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: