Візит Пелосі: Китай запровадив санкції проти Тайваню

Візит Пелосі: Китай запровадив санкції проти Тайваню
фото з відкритих джерел

Обмеження почнуть діяти з 3 серпня 2022 року

Китай обмежив свою торгівлю з Тайванем на через зростання напруги, яке пов’язане з візитом спікера Палати представників Ненсі Пелосі на острів. Про це повідомляє Aljazeera з посиланням на заяву міністерства торгівлі КНР.

У відомстві зазначили, що КНР припинив експорт натурального піску, який використовується в будівництві, а також імпорт тайванських цитрусових і деяких видів риби.

Обмеження почнуть діяти з 3 серпня 2022 року.

Раніше повідомлялося, що посла США у Китаї Ніколаса Бернса викликали до МЗС КНР. Причиною став візит спікерки американської Палати представників Ненсі Пелосі на Тайвань. Про це повідомляє CGTN.

У повідомленні МЗС Китаю зазначається, що Се Фен «передав суворі заяви» проти візиту Пелосі. Інших подробиць не уточнюється.

Нагадаємо, 2 серпня, літак, на якому вилетіла з Малайзії спікер Палати представників США Ненсі Пелосі, приземлився у тайванському аеропорту. Літак супроводжували американські винищувачі та авіаносці. Вранці 3 серпня у законодавчій раді відбудеться зустріч Пелосі із керівництвом Тайваню, у тому числі з лідером уряду Цай Інвень.

27 липня стало відомо, що Китай та США нарощують свою військову силу навколо Тайванської протоки, оскільки зростає напруга через можливий візит на острів спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі. 

Читайте також: Рожевий костюм та перли: який образ обрала Пелосі для візиту на Тайвань

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: