Що думають Поляки про Україну. Результати соціологічного дослідження (ІНФОГРАФІКА)

Що думають Поляки про Україну. Результати соціологічного дослідження (ІНФОГРАФІКА)

Лише 8% поляків вказали, що слід брати до уваги думку Росії при наданні Україні членства в ЕС

Інститут світової політики публікує детальні результати соціологічного дослідження "Що думають європейці про Україну?", проведеного у шести найбільших країнах-членах ЄС (Польщі, Іспанії, Італії, Німеччини, Франції та Великобританії).

Презентація загальних результатів дослідження відбулася 24 червня у Києві. Окрім загальних даних «Главком» публікує детальні матеріали по кожній із шести країн, де проводилось опитування. Першими увазі читачів були представлена думка французів, потім - погляд на Україну з Туманного Альбіону, Німеччини, Іспанії та Італії. Остання публікація про Польщу.

-- Як сприймають Україну поляки?

Опитування Інституту світової політики в шести країнах Євросоюзу підтвердило за поляками статус друзів України. 47% поляків вважають, що Україна – це частина Європи, 44% - членство в ЄС захистить Україну від нових зазіхань Росії. За цими показниками сусідня держава серйозно вирізняється на тлі інших країн: у Франції, наприклад, Україну частиною Європи вважає 21%. Лише 8% поляків вказали, що слід брати до уваги думку Росії при наданні Україні членства – в Італії, між тим, таку ідею поділяє кожен п’ятий громадянин. Сильно відрізняє поляків від інших європейців той факт, що вони у найменшій мірі асоціюють Україну з Росією: якщо у решті п’яти країнах ця асоціація на другому місці з середнім показником в 21,2%, то в Польщі вона на восьмій позиції – її назвали лише 7% поляків. Крім того, серед громадян Польщі домінують асоціації, пов’язані з історією. Так, лише в Польщі асоціація з УПА та українськими націоналістами в парламенті ввійшла в першу п’ятірку (9%) – в інших країнах ця асоціація не потрапила і в десятку. Це ж стосується і ментальної географії (9%) – лише поляки пов‘язують Україну зі Львовом більше, ніж з Києвом.

Щоб переглянути результати опитування в інших країнах натисніть на назву країни: Франція, Великобританія, Німеччина, Іспанія, Італія. Остання

Загальні результати опитування у 6 країнах-членах ЄС (Іспанії, Італії, Великобританії, Польщі, Франції та Німеччині) доступні тут.

Дослідження проводилося у рамках проекту «Нова європейська політика: Заповнюючи прогалину в інформації», який здійснюється за підтримки проекту «Об'єднуємося заради реформ (UNITER)», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact Inc.

Всього було опитано 5 594 особи (віком від 16 до 54 років) у 6 найбільших за кількістю населення країнах ЄС: Великобританії, Іспанії, Італії, Німеччині, Польщі та Франції (це більше половини мешканців ЄС — майже 360 млн. осіб із загальної кількості в понад 500 млн.). Опитування проводилось методом Інтернет онлайн-омнібусу з 29 травня по 4 червня 2015 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: