Володимир Бондаренко Депутат Київради (Батьківщина)

Про колектор і вибори, після яких усі схопляться за голову

Якщо ми не доведемо до людей реальні плани і реальні програми, а будемо говорити тільки про те, як складено бюлетень — це нічого не дасть!

Партії мають нести відповідальність за кожного депутата, якого вони висувають. Партія є гарантом реалізації своєї програми. Вона несе відповідальність за кожного депутата. Наприклад, колега по Київській міській раді з іншої політичної сили, який узяв хабар — 1 мільйон гривень, представляє дуже популярну в місті Києві політичну силу — «Удар». Треба проаналізувати, чому в «Удар» потрапляють люди-хабарники. І подумати, голосувати за них, чи ні.

Пригадаймо недавній обвал головного каналізаційного колектора на вул. Фрунзе, внаслідок якого Подільський, Оболонський та частина Шевченківського району столиці залишилися без води. Тепер про явні причини таких аварій:

Фінансування добудови або капітального ремонту каналізаційних колекторів у Києві — нікчемне, мізерне. У Києві є великий колектив Метробуду. Але коли більшість Київради коригувала бюджет, вони «кинули» гроші на ті речі, які б я назвав виборчими. А 150 мільйонів, які винні колективу Метробуду, призвели до того, що більшість людей, які там працювали, поїхали працювати в Китай або інші країни. Ми втрачаємо унікальних фахівців, які вміють робити проходку в землі.

Є базові галузі в м. Києві. Метробуд — це одна з них. Влада зносить МАФи, які не є такою глобальною проблемою, хоча можливо когось вони і дратують. Можна було б знести ті МАФи, які торгують спиртними напоями і підакцизними товарами й знаходяться недалеко від шкіл та будинків. Існування ж інших МАФів — це не настільки гостра проблема, як відсутність нормального проїзду, капітальний ремонт мереж.

Ситуація в Києві залежить не тільки від Уряду й Верховної Ради. В Києві сьогодні є повноцінна влада, 74 депутати й мер знаходиться в одному стані з президентом країни.

Тому коли мер пише, що він не впливає на забудови, це неправда. У нього є можливості припинити будь-яку незаконну забудову. А їх у місті — до 40! Якщо він пише, що не може на вході до цирку зробити пандус для інвалідів, бо то — державна установа, це неправда. Адже мер — голова державної адміністрації! Якщо він не впливає на ці процеси, то давайте тоді думати, хто може на них вплинути. Хто може вплинути на те, щоб Київенерго, Київгаз, Київводоканал працювали для людей, а не для себе.

У державі існує система обдурювання, яка не дає можливості людям розібратися. Засоби масової інформації монополізовані. Складається враження, що працює тільки одна людина. Після виборів усі схопляться за голову, але нічого зробити вже не зможуть. Якщо ми не доведемо до людей реальні плани і реальні програми, а будемо говорити тільки про те, як складено бюлетень — це нічого не дасть!

Джерело - Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: