Михайло Гончар Президент «Центр глобалістики «Стратегія ХХІ»

Збігнєв Бжезинський перевертається на тім світі

Збіґнєв Бжезінський
фото: AP

Західні танки колись в майбутньому не зупинять рашистів сьогодні

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван в дії:

  • питання членства України в НАТО має вирішуватися в «інший час».
  • Сполучені Штати не відкидають, що Україна може отримати танки західного зразка, але наразі продовжують працювати із союзниками для передачі радянського озброєння.

Збігнєв Бжезинський, певно, перевертається на тім світі, спостерігаючи за цим персонажем в його кріслі. Не знаю навіщо Джейкові вручили орден Ярослава Мудрого, він зовсім не мудра людина. В контексті нинішніх пристрастей навколо путінських потоків, нагадаю в якості ілюстрації позицію Саллівана стосовно «Північного потоку-2»:

«Коли йдеться про «Північний потік-2», факт полягає в тому, що зараз газ не проходить трубопроводом, а це означає, що він не працює, а це означає, що він не є важелем впливу для Путіна. Насправді це важіль для Заходу, тому що, якщо Владімір Путін хоче бачити потік газу цим трубопроводом, він, можливо, не захоче ризикнути вторгнутися в Україну», – сказав Салліван 8 грудня 2021 року.

Ну і як «Північний потік-2», як важіль в руках Заходу, за уявленням Джейка, зупинив Путіна? Ніяк!

Західні танки колись в майбутньому не зупинять рашистів сьогодні. Як і членство в НАТО «в інший час» не посприяє цьому зараз.

Збігнєв Бжезинський після вторгнення СРСР в Афганістан, не вагаючись відразу наполіг на організації постачань зброї моджахедам, пророчо зазначивши, що в Афганістані Совєти знайдуть свій В'єтнам. Так і трапилось. Натомість Джейк усе ще марить про переговори з Пу, про демократичну Росію, про взаємодію у стримуванні Китаю...

Big Zbig за озвучувані Джейком підходи, точно назвав би свого наступника корисним ідіотом Кремля. Як тут не згадаєш оцінку Піонтковського про те, що Салліван в душі прихильний до Путіна.

Добре, що на берегах Потомаку є інші персонажі.

Слава Збройним Силам України!

Читайте також: Збіґнєв Бжезінський. Головні факти та цитати
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: