Павло Поцелуєв Радник з питань науки у партії  Демократична Сокира

Росіяни почали нас боятися

Українські воїни показали, чого варта «друга армія світу»
фото: ЗСУ

Сьогодні росіянин починає ненавидіти українця через те, що відчуває до нас страх

Ми з вами зараз наочно спостерігаємо психологічний перелам на російсько-українському фронті – вони бояться нас.

Страх – справжній, липкий і мерзотний приходить замість традиційних для росіян зневаги, зверхності та презирства. Страх проростає там, де було сором’язливе співчуття. Страх перевершує байдужість.

Там, де ще вчора була відстороненість, зверхність чи байдужість – залишаються лише страх та ненависть. Але в підсвідомості росіян навіть ненависть росте не з невиправданого історичного відчуття власної переваги та з імперського шовінізму. Сьогодні росіянин починає ненавидіти українця через те, що його боїться.

Ви можете не слідкувати за подіями у РФ, можете ігнорувати їхнє інформаційне поле. Але запах тваринного страху вже починає його отруювати.

Цей запах відчувається в їхніх пропагандистських шоу. Він відчувається в їхніх телеграм-каналах, абсолютно ідеологічно полярних. Його можна відчути в їхніх новинах та, очевидно, серед тих росіян, які зараз тікають від мобілізації. Він захолов у повітрі там, де війну намагалися не помічати. Цей запах ні з чим неможливо сплутати: навіть їхній президент у своїх зверненнях та виступах відтепер смердить страхом. Страхом перед народом, існування якого він спробував заперечити.

Росіяни починають нас боятися. Головний перелам цієї війни вже відбувся. Він відбувся завдяки стійкості Збройних Сил, завдяки незламності нашого народу. Завдяки міжнародній підтримці. Але перш за все – завдяки тому, що українські захисники знищують фізично не лише загарбника, а й всю його столітню міфологію.

Росіянам можуть бути байдужі смерті своїх співвітчизників. Їм, можливо, плювати на втрати серед мирного населення, на втрати живої сили або, навіть, на власне життя. Але вони бояться, бо бачать, що увесь той історичний міф, навколо якого будується саме їхнє існування, незабаром здохне.

Росіяни бояться українців. Тому що українці руйнують саме поняття «russian», сам сенс цього їхнього існування.

Росіяни мають боятися українців. Тому що ця найпримітивніша емоція – єдина, яку їхній емпатично-кастрований народ здатний повноцінно відчути.

Страх перед українцями, перед Україною, має міцно закарбуватись у їхній генетичній пам’яті, він має потрапляти до них разом із молоком матері. Це – головна задача нашої держави, нашого народу, наших Збройних сил. Зробити так, щоб постійний запах страху охопив та задушив усю їхню імперію.

Росіяни бояться українців.

Тому що українці більше не бояться нічого.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: