Інститут світової політики Громадська організація

Карикатура тижня. Безвіз помер, хай живе безвіз!

Запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС знову стало темою тижня в Україні. Довгоочікуваний Саміт Україна-ЄС, який відбувся 24 листопада, так і не дав чіткої відповіді стосовно дати скасування віз для українців.

Період політичної турбулентності, в якому перебуває сьогодні Євросоюзу, безпосередньо впливає на прийняття рішень щодо України..

Як відзначила директорка Інституту світової політики Альона Гетмьанчук, окрім незавершеності роботи над механізмом призупинення безвізового режиму, важливе значення мають спекуляції навколо міграційних побоювань європейців. 

«Йдеться про майбутні вибори у Франції та Німеччині. Є певні політичні сили, які б не хотіли перед виборами робити такий подарунок для України, незважаючи на те, що вона не містить серйозних міграційних ризиків. Сам факт того, що на тлі міграційного кризи ЄС скасовує візи для ще однієї країни, може бути використаний в передвиборній кампанії в Німеччині, Франції».

Карикатура тижня. Безвіз помер, хай живе безвіз!Карикатура тижня. Безвіз помер, хай живе безвіз!

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: