Юлія Тимошенко Лідер партії «Батьківщина»

Саме єдність сьогодні потрібна Україні, як ніколи

Ми ніколи не збудуємо чесного, справедливого і вільного суспільства тільки на меркантильних, банальних речових цінностях

Три речі нам сьогодні необхідні для успіху – Єдність, Єдність, Єдність!

Сьогодні – День Соборності.

Останнім часом в сфері публічного політичного мовлення з’явилася така собі тема, яку я б назвала штучною «втомою від патріотизму»…

Молоді та не дуже експерти, політологи й політики з екранів ТБ розповідають, що національне – не модне, національна ідея – рудимент, а патріотизм – наслідок неналежного виховання.

Як на мене, це дуже небезпечна тенденція. У такий спосіб нам готують «анестезію» до часткової чи повної втрати суверенітету.

Бо саме зараз, коли наша держава веде велику й священну боротьбу за істинну незалежність, ціною життів своїх воїнів, найкращих своїх синів і дочок, нам як ніколи необхідний той ПАТРІОТИЗМ, справжня самопожертва і високі ідеали.

Не хлібом єдиним жива людина, і ми ніколи не збудуємо чесного, справедливого і вільного суспільства тільки на меркантильних, банальних речових цінностях.

День соборності України 22 січня – чудовий антидот для згаданої вище «втоми від державності». Серед усіх державних свят – це, можливо, найголовніше. Адже саме на єдності людей, держави, нації маємо побудувати те суспільство і ту країну, якої ми гідні. І саме єдності нам завжди не вистачало для успіху. Саме єдність нам і сьогодні потрібна, як ніколи.

Вже 101 рік минуло від акту Злуки України, збігло ціле століття. А завдання і виклики, які сьогодні стоять перед Україною – майже ті самі. Ми повинні нарешті здолати ті виклики і виконати віковічні завдання.

Три речі нам сьогодні необхідні для успіху – Єдність, Єдність, Єдність!

З Днем Соборності! Зі святом!

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: