Катерина Березюк Менеджерка проектів руху «Чесно»

«Зрадників здавати сюди» – національна кампанія руху «Чесно»

Чому важливо повідомляти про зрадників? В першу чергу, це цінна інформація для нашого підпілля на окупованих територіях
фото: рух «Чесно»

Ми відповідальні за те, щоб проросійські партії та політики назавжди зникли з політичної системи

Вся Україна з нетерпінням чекає омріяного дня перемоги. Докладаючи надлюдських зусиль, наші збройні сили крок за кроком звільняють землі від російської окупації. 

Крім перемоги над Росією, важливою є боротьба з внутрішніми ворогами – зрадниками і колаборантами, які зробити значний внесок в підрив національної безпеки та територіальної цілісності. І будьте певні, що вони захочуть знову йти в депутати, обіймати посади, бути у правоохоронній і судовій системах.

Ми відповідальні за те, щоб проросійські партії та політики назавжди зникли з політичної системи, і всі зрадники отримали справедливе покарання.

Рух «Чесно» утворився 11 років тому перед парламентськими виборами. Тоді було зрозуміло, що кандидати на виборах мають відповідати критеріям доброчесності. Так розпочалася масштабна кампанія «Фільтруй раду». Тепер час розпочати нову кампанію – «Зрадників здавати сюди». Ми маємо скомунікувати суспільству, що за таких політиків не можна голосувати за жодних обставин, а наша правоохоронна і судова система мають зробити все, щоб ці громадяни не могли балотуватися й отримали, згідно з законом, покарання. А для цього нам треба їх виявляти і додавати до Реєстру зрадників, який веде рух «Чесно».

Наша організація закликає громадян ділитися інформацією про колаборантів. Для цього створено онлайн-форму та розміщено білборди з лінками на Реєстр держзрадників у Києві та 4 областях: на Київщині, Чернігівщині, Харківщині, Запоріжжі.

«Зрадників здавати сюди» – національна кампанія руху «Чесно» фото 1

До кінця року ми плануємо охоплювати й інші області. Причому наші борди також мають превентивну функцію і дають розуміння того, що на зрадників полюють.

Відомості про особу, яка надсилає інформацію про можливого зрадника, цілком таємні та ніде не будуть оприлюднені.

Щоб перевірити інформацію, ми співпрацюємо зокрема зі спецслужбами. Зараз у нашому «Реєстрі держзрадників» уже понад 900 осіб – це політики, медійники, «правоохоронці», судді. Кожен з них свого часу зрадив присязі чи готував підґрунтя до окупації в інформаційному полі. При цьому кілька українських банків уже звернулися до Руху «Чесно», щоб отримати ці дані й перевірити своїх клієнтів.

З-поміж зрадників у Реєстрі найбільше політиків. І хоча ворог робив ставку на проросійських голів громад і депутатів, рух «Чесно» відзначає, що колаборантів серед них не так багато. Більшість мерів та депутатів стоять на державницьких позиціях захисту суверенітету та територіальної цілісності. 

Другою за чисельністю є категорія суддів. У Реєстрі зібрана інформація про суддів, які пішли на співпрацю з окупантами з 2014 року, і ті, хто шкодить суверенітету і територіальній цілісності держави під час повномасштабного наступу росії на Україну. З-поміж одіозних суддів є, наприклад, Ігор Кудрявцев, який розглядав справу щодо держзради ексочільника фракції «Партії регіонів» Олександра Єфремова, якого називали «батьком ЛНР».

Третя за чисельністю категорія – правоохоронці, але насправді їх суттєво більше. В Реєстрі зібрана інформація про тих силовиків, по яких відкриті кримінальні справи, і по яких комунікували публічно. Проте наразі багато справ по правоохоронцях залишаються закритими. 

Найменша за чисельністю категорія в Реєстрі – медійники. До цієї категорії увійшли журналісти проросійських каналів, редактори газет, проросійські блогери та псевдо політологи. Такий короткий список маємо тому, що наразі по медійниках найменше кримінальних справ щодо державної зради. Значна частина осіб, які роками займались російською пропагандою, поширювали фейки про «американські лабораторії» та нацистів, після початку повномасштабного вторгнення різко змінили свою позицію. Але ми певні, що це не знімає з них відповідальності за роботу на ворога.

«Зрадників здавати сюди» – національна кампанія руху «Чесно» фото 2

Рух «Чесно» проаналізував наявних у Реєстрі держзрадників політиків, і з’ясувалося, що більшість з них – представники Партії регіонів. До речі, Партію регіонів досі в Україні ніхто не заборонив. І це попри все зло, яке вийшло з цієї політсили, зокрема, саме її члени надалі заснували такі проросійські партії, як ОПЗЖ та Опоблок.

«Зрадників здавати сюди» – національна кампанія руху «Чесно» фото 3

Примітно, що наразі 16 проросійських партій вже заборонені, і майже кожна друга оскаржила свою заборону в апеляції, але програла. Наразі парламент розглядає законопроєкт Кабміну, який спрямований на те, що депутати проросійських партій у міськрадах втрачали мандати.

З-поміж заборонених партій до Реєстру потрапили найбільше представників ОПЗЖ та Опоблоку – 58 та 38 депутатів відповідно. Чимало нардепів від ОПЗЖ виїхали за кордон. Рух «Чесно» провів детальний аналіз і оприлюднив списки кандидатів ОПЗЖ та Партії Шарія, які потребують обов’язкової перевірки з боку спецслужб і правоохоронців.

Чому важливо повідомляти про зрадників? В першу чергу, це цінна інформація для нашого підпілля на окупованих територіях. 

«Зрадників здавати сюди» – національна кампанія руху «Чесно» фото 4

По-друге, додаткові факти полегшують роботу правоохоронцям, оскільки виявити колаборантів буває непросто. По-третє, Реєстр зрадників формує політичну пам'ять і у майбутньому дозволить запобігти проходженню зрадників у політику та на державні посади. 

Якщо у вас є можливість, підтримайте Реєстр зрадників руху «Чесно», який виявляє колаборантів і зрадників, формує політичну пам’ять громадян і стежить за судовими справами. Тоді ми зможемо ідентифікувати і вносити до Реєстру більше осіб.

Маємо бути єдині і робити все можливе для перемоги над зовнішніми та внутрішніми ворогами! 

Читайте також: Перші вибори після перемоги. Як відсіяти державних зрадників?
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: