Микола Княжицький Народний депутат України

Що може захистити нас від російської агресії

Росіяни паталогічно ненавидять проукраїнських діячів
фото з відкритих джерел

Наше завдання – створення широкого об‘єднання союзників для перемоги над Росією

Одні кажуть: правильно, що громадян Росії не пускатимуть у Європу! Хай Путіна скидають!!!

Інші навпаки кажуть: це дурниця! Хай їдуть за кордон, вони ж як раз проти Путіна!

Одні кажуть: все, досить. Російська – мова окупанта. Вчіть українську і крапка.

Інші їм суперечать: мова тут до чого? На фронті українські російськомовні патріоти б‘ють російських нацистів. Це не їхня мова!!!

Ми маємо замилений погляд.

Щоб зрозуміти націю треба дивитися на її співців. Шевченко тому і висів вишитий на полотні у моєї прабабусі, як і в кожній українській хаті. Вірші його часто трагічні і жорстокі. Але це ненависть лише до колонізаторів, ненависть пригноблених через несвободу.

У росіян немає жодного великого поета, який би готовий був відмовитися від цієї імперськості, від бажання пригнобити українців.

Великий поет, лауреат Нобелівської премії Бродський називав себе Йосипом з Брод, містечка на Львівщині. Він вийшов на мітинг, щоб підтримати польську Солідарність, засуджував у віршах ввід радянських військ у Чехо-Словаччину і вторгнення в Афганістан.

Але він був переконаним, що там, де є російська мова має зберігатися імперія!!!

Відомий вірш «На незалежність України» Бродський написав у 1991 році відразу після референдуму. Він читав його два рази зі сцени і заборонив друкувати. Друг Бродського литовець Томас Венцлова розповідав мені, що це він переконав поета забути про цей вірш. Але ж він був написаний!

«С Богом, орлы, казаки, гетманы, вертухаи!

Только когда придет и вам помирать, бугаи,

будете вы хрипеть, царапая край матраса,

строчки из Александра, а не брехню Тараса.»

І це справжні думки Бродського!!! У цьому вірші все!!! Тут і любов до імперії, і ненависть до Шевченка, як до антиімперця.

А ось відомі рядки Булгакова з повісті про Київ «Дні Турбіних»:

«Я б вашего гетмана за устройство этой миленькой Украины повесил бы первым!.. Кто терроризировал русское население этим гнусным языком, которого и на свете не существует? Гетман... Сволочь он, – с ненавистью продолжал Турбин. – Ведь он же сам не говорит на этом проклятом языке! А?»

Ненависть до української мови у кожному слові. Про Скоропадського, що цікаво Булгагов пише те саме, що говорили антиукраїнці про Порошенка: а сам же не розмовляє вдома українською!!! У їхній свідомості зрусифікована людина не може бажати українізуватися. А це не так! Мільйони українців зараз віддають дітей в українські школи і самі вчать мову.

І Бродський і Булгаков ненавиділи радянську владу. Один був в еміграції, інший переїхав з Києва у столицю своєї імперії – Москву. Але обидва вони прихильники імперії, які не сприймали українства.

Яка різниця, чи були вони за кордоном, чи ні? Жодної!!! Бродський в Пітері і Бродський у Венеції думав про Україну однаково.

Тому нашим завданням для виживання є повна українізація, повна відмова від вживання російської мови, і шкільного вивчення російської літератури. Українська – це і є наша прикордонна стіна, яка береже нас від руського міра. Ми намагалися діяти інакше. По братськи. Але «Інакше» – не спрацювало і призвело до війни. На жаль.

Ще одне наше завдання – створення широкого об‘єднання союзників для перемоги над Росією, як нацистським агресором. І тому заборона туристичних віз для росіян низкою країн – правильне рішення. Жодні «хороші руські» Путіна не переможуть і Україну не захистять. На жаль. Перемогти його може лише українська армія з підтримкою країн НАТО.

А вже потім можна допомогти «хорошим росіянам» будувати демократичну Росію. А іншим народам, які досі росіянами колонізовані – свої національні держави.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: