Остап Українець український письменник і перекладач, засновник та автор YouTube-каналу «Твоя підпільна гуманітарка»

Підготовка до зими. Чи потрібен намет у квартирі

Варто подумати про тепло вже зараз
фото з відкритих джерел

Українці розуміють, наскільки важкою може виявитись зима

Дозволю собі поміркувати про тему, яка останні дні займає багато мого інфопростору: намети в квартирах. Люди переймаються через зиму, шукають цікаві способи виживати в холоді й таке інше. А я не можу зрозуміти, яку саме функцію має виконувати намет у квартирі.

В природі намет потрібен переважно аби захистити людину від вітру, опадів та лісової живності. Всі ці три фактори, хочеться вірити, неактуальні в міській квартирі. Навіть коли дуже холодно. Намет не те щоб сильно впливає на температурний режим вночі, останній залежить від спальника. Саме тому в спальників є градація за температурою, а в наметів – лише за сезонністю і то на неї ніхто не дивиться. Як людина, що спала в наметі без спальника і в спальнику без намета, запевняю: намет не гріє.

Правда, закритий намет справді допомагає акумулювати трохи тепла, особливо коли назовні повний штиль. Але це закритий намет. Якщо ви не плануєте впадати в гібернацію, то поза наметом ви проведете значно більше часу, ніж у ньому. І якщо температура у вас вдома не опуститься нижче нуля (завжди треба робити поправку на сюжет фільму «Післязавтра»), від хорошого спальника на додачу до ковдри вам буде значно більше користі. Якісне туристичне спорядження цілеспрямовано роблять для того, щоб допомогти людям комфортно почуватися при низьких температурах. Просто намет в умовах квартири до такого спорядження навряд чи належить.

Насправді мені легко говорити, бо я страшенно холодолюбний і кватирку на ніч зачиняю хіба з морозами. Просто штука з наметом перші кілька днів видавалась мені жартом про максимально непрактичний спосіб зігрітися і я досі не певен, що це не жарт.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: