Оксана Романюк Виконавча директорка Інституту масової інформації

Пресконференція генсека НАТО. Деталь, яка дуже дивує

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг
фото з відкритих джерел

Три дивних питання від міжнародних журналістів

Кому що, а мене на пресконференції НАТО здивували запитання від закордонних журналістів. Їх було всього троє. І всі троє займались віктім-блеймінгом, звинувачуючи жертву – Україну – в ескалації. Фактично це виглядало як три заяви, бо запитання містили одразу відповіді, ще й повторені тричі, різними словами.

Дуже поверхове знання ситуації, проблемна етика, і загалом планування події – задавати однакові запитання на пресці це тупо моветон. Так, західна журналістика дуже переоцінена.

Записала для вас ці запитання:

Запитання АР: Здається, що війна сьогодні просувається в новому напрямку, президенти Путін і Зеленський зробили нові кроки, президент Путін погрожує ядерною зброєю. Що ви скажете президенту Зеленському – можливо, заспокоїтись, можливо, не просуватись далі?

Запитання ZDF (німецьке телебачення): чи рекомендували ви українським збройним силам атакувати ці регіони і таким чином ескалувати ядерний конфлікт, бо багато людей в світі бояться ядерної війни?

Запитання Вол Стріт Джорнал: повертаємося до попередніх запитань, дякуючи підтримці членів НАТО, Україна досягає успіху на полі бою. Але виглядає так, що чим більше успіху досягає Україна, то більш войовничим стає Путін. Чи це міняє ваш погляд на ситуацію, чи робить вас це більш обережним. Чи вважаєте ви що чим краще воює Україна, тим більша загроза від Москви?

Читайте також: Заявка України в НАТО – Столтенберг пояснив, як Альянс буде ухвалювати рішення
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: