Оксана Романюк Виконавча директорка Інституту масової інформації

Світ складатиметься з інфо-наркоманів та самураїв, які здатні відкласти убік гаджет

Діти addicted до постійного потоку розваг. Відео, ігри, соцмережі. Їм складно спілкуватися поза мережею, складно зосередитися на виконанні завдань

Професори в універах уже зараз кажуть, що студенти скаржаться на «депресію від навчання»

Вчора вечеряла з екс-головною редакторкою БіБіСі Ірландії Анджелін Фуско, яка в нас завтра читатиме тренінг для журналістів.

Та вона каже, ось покоління Z, діти, народжені в 2000х, як же вони зможуть працювати в офісах, вчитися в універах? Це питання, яке зараз підіймають західні дослідники. Діти addicted до постійного потоку розваг. Відео, ігри, соцмережі. Їм складно спілкуватися поза мережею, складно зосередитися на виконанні завдань. Професори в універах уже зараз кажуть, що студенти скаржаться на «депресію від навчання». Хоча, справжня депресія - це дещо зовсім інше.

Світ упевнено котиться в ідіократію, будуть інфо-наркомани, які споживатимуть контент, при чому, доволі низької якості, скролити стрічку з картинками. І будуть самураї, які матимуть силу волі, щоб відкласти вбік смартфон чи планшет, і вони будуть приймати рішення, схоже. Які запобіжники від цього? Треба думати.

Тим часом, сьогодні стартуємо з тренінгом для журналістів, ІМІ+Рорі Пек Траст, пять днів безпеки, іноземні тренери з психології і останніх трендів в медіа.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: