Роман Донік фронтовий волонтер

Погані новини для тих, хто чекає на Перемогу вже завтра

Українська армія потребує більше артилерійських гармат
фото: ЗСУ

В нас повномасштабна війна, якої не було з часу Другої світової

У мене погана новина для тих, хто з насолодженням тягає пост про зрадоньку в Пісках, та обсмоктує це. Ласкаво просимо в реальність. Може нарешті в ваших головах щось переключиться і ви зрозумієте, що зараз таке кругом. Що кожен населений пункт, який ми залишили, ми захищали з такими ж зусиллями. Кожен кілометр фронту, в 99 випадках зі 100, залишали саме так. І що було ще гірше.

Зараз з артою набагато краще за рахунок натівських калібрів. Просто коли кричиш криком, що ворог все ще наступає, що є все ще загроза втрати держави, то всі такі – це якась маячня та лякалки, а давайте ми розведемо навколополітичні срачі.

Ще раз для особливо здібних. В нас повномасштабна війна, якої не було з часу Другої світової. В нас проблеми з боєкомплектами для артилерії, та зношені стволи радянських калібрів. А брати нема де. Перевага в артилерії у росіян. Нам щоб мати перевагу в арті для наступу потрібно гармат більше чим є у всіх країн Європи членів НАТО.

В нас на фронті гармати 777 пріоритетна ціль для ворога. За ними полюють. Якщо після залпу знаходять «орланами», то вже за дві хвилини пакет «ураганів» касетний летить туди. Цілі дивізіони «ураганів» полюють.

В нас є успіх на окремих ділянках, але це все дуже не стабільно. Бо це за рахунок того, що ворог перекидає сили в інші локації. Зрозумійте це все. Ми б'ємо по складам, не тому що такі гуманісти. А тому що це єдина можливість зменшити тиск на лінію фронту. Кожен день це надлюдські зусилля та втрати на фронті. Що з вами не так, що ви не хочете зрозуміти очевидного? Стрічка, як суцільний некролог. Половина контактів в телефоні вже ніколи не відповість. А ви тільки прокинулись через пост в ФБ?

Так, є обережний оптимизм, щодо того що ми зупинили швидке просування, але нам треба денно і нощно готуватися. Ще нічого не вирішено. Ще під загрозою існування України. І якщо комусь здається, що це стосується тільки Донецької, Луганської та можливо частково Харківської та Миколаївської області, в мене погана новина – вони не зупиняться. Якщо ми їх не зупинимо.

В них все ще є ресурси. І таборів в Сибіру вистачить для всіх.

Читайте також:
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: