Сергій Таран Політолог

Про реформи треба вміти розказувати

Ефект від «шокової терапії» поляки відчули роки через 4, у Чехії – ефект був років через 3 , у Румунії , Болгарії – через 8-10.

Ефект від «шокової терапії» поляки відчули роки через 4, у Чехії – ефект був років через 3 , у Румунії , Болгарії – через 8-10. Наші міністри – не мають цього часу. У студії ICTV вони розказувати про те що їм вдалося зробити за 1 рік. Розказували по-різному. Хтось емоційно говорив як ламає «систему», а хтось довго тягнув, звинувачував і описував… Про терміни майбутніх досягнень не говорив ніхто. Будемо вважати це тому, що ніхто не знає чи утримаються вони на своїх посадах. Але в студії стала очевидна не тільки «політична криза» у парламенті. Стала очевидною криза комунікацій. Будь-який реформатор має вміти чітко пояснити чого що він має досягти. І у які терміни. Коли він зможе «по пунктах» і у часових рамках розкласти що він робить і що від цього отримають люди, - є великі шанси, що люди йому повірять. І навіть готові будуть потерпіти. Так, наші люди не навчилися слухати неприємне і тому слабкі на популізм… Але, з іншого боку, наші люди вміють чекати. І вони мають знати що їм чекати. І розуміти що їх чекає зараз, через місяць, рік-два - це точно краще, ніж дізнаватися про діяльність міністрів потім - зі скрін шотів у вайбері.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: