Віктор Трегубов Журналіст

Ми недооцінюємо серйозного ворога на цій війні

Не соромтеся просити допомоги, якщо вам погано
фото: The Ukrainians

Використовуйте будь-яку можливість відпочити і відновити свій душевний спокій

Знов у стрічці «тут війна, а вони там жартують, сміються та танцюють».

Маю сказати наступне.

Під час війни одним з найбільших ворогів є стрес. В тому числі – для цивільних. Особливо для цивільних. Ворог витрачає багато грошей та сил, щоб у вас був стрес. Щоб ви були напружені, налякані, тривожні. Бо такі люди чинять іраціональні речі, погано воюють самі та заважають іншим.

Саме тому пропозиції усією країною на час війни перетворитися на монастир у траурні дні – це не просто зайве, це вкрай шкідливо.

Використовуйте будь-яку можливість скинути стрес, яка вам до вподоби та не шкодить іншим. Зараз це ще важливіше, ніж раніше.

Співайте. Танцюйте. Кохайтесь (та не самі знаєте з ким і не з іншими вуйками, якщо ваша пара на війні :)). Пересилайте один одному нюдси та відірвані сраки ворогів. Фарбуйте волосся та нігті, співайте в караоке, ходіть в ресторани. Жартуйте – хай навіть чорним гумором. Матюкайтеся, якщо несила тримати в собі. Займайтесь спортом, читайте книжки, грайте на комп'ютері, влаштовуйте музичні та літературні вечори.

Тільки з алкоголем обережніше, бо він – депресант.

Розраджуйтесь там, де можете – хоч у церкві, хоч у спортзалі, хоч в бібліотеці. Головне – щоб зранку у вас була чиста голова і спокійні нерви.

Або не робіть всього цього, якщо не хочете. Але не заважайте іншим.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: