Валентин Кім Психолог

Шабаш у Кремлі – це ознака слабкості Путіна

У Кремлі зібралась повна зала людей, аби послухати виступ Путіна
скріншот з відео

Велика відстань знецінює контакт лідера з командою

Щодо виступу Путіна.

Звернув увагу на наступний фактор – відстань «лідера» від «народу».

В невербальній комунікації дистанція взагалі є дуже важливим маркером. Вона характеризує рівень довіри, згуртованість, повага до лідера, намагання продемонструвати свій статус, компенсацію його відсутності та безліч інших параметрів.

В даному випадку величезна відстань Путіна від власного оточення – це одночасно і намагання продемонструвати власну велич, і ознака недовіри. Велика відстань знецінює контакт лідера з командою. Але вона дуже чітко демонструє ієрархію. Тобто все те, що є і чого не вистачаю сучасній кремлівській владі. Ієрархія є, команди немає.

Формальний бік заходу, який вчора відбувався в Кремлі, наче святковий. Приріст територій, відновлення імперськосьті і таке інше. Але розрив між тим, хто виступає, і тими, хто слухає – це ознака в даному випадку зовсім недоречна. Як і саме святкування під час чергового провалу на фронті.

Що ж, демонстрація влади, відстань до «народу» та символічні святкування для Путіна зараз дійсно набагато актуальніші і важливіші, ніж реальність.

Читайте також: Звернення Путіна: головні тези
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: