Віталій Скоцик Голова «Аграрної партії України»

Е-декларації. Що найбільше вразило

Соромно бути безмежно багатим політиком, у країні, де люди живуть на 1,5 $ в день

Оприлюднення електронних декларацій сколихнуло суспільство. Люди побачили те, про що більшість знали і раніше, але тепер офіційно. Про те, що найбільше вразило.

  1. Соромно, коли в країні, де стільки багатих політиків, люди живуть на 1,5 $ в день, а більш менш серйозну хворобу у дитини доводиться лікувати за кордоном і по копійці по «добрих людях» збирати гроші.
  2. Соромно, коли в країні, де йде війна, певна когорта політичного істеблішменту залишається поза цією війною, а мільйони витрачаються на дорогі цяцьки. Пригадую розповідь про другу світову війну, коли у Британії були зрізані практично усі металеві огорожі. Все йшло для фронту.
  3. Соромно, коли у нас є міністри, які прямо говорять, що їхня родина живе у благополучній Британії. Таким політикам, як і найнятим іноземним менеджерам, байдуже до України. Вони тут не живуть. Тут не живуть їхні родини.
  4. Соромно, коли ті, хто закликає простого українця вірити у стабільність економіки, банківську систему, продуманість економічної політики, самі бережуть свої статки у іноземній готівковій валюті, вкладають у антикваріат та картини, бо не вірять, що економіка України здатна гарантувати стабільність. При цьому роблять це ті, хто безпосередньо причетний до формування економічної політики.
  5. Соромно, що значна частина таких мільйонерів, не гребують державною допомогою та виплатами. Продовжують говорити неправду та імітувати свою скромність заради публічного піару.

Декларування показало наскільки відірвана «еліта» від решти суспільства. Очевидно, що це сигнал для самого суспільства, що треба прискіпливіше ставитися до тих, кого обираєш.

  1. Перестати голосувати «за гречку», бо цю гречку вкрали перед тим у Вас самих.
  2. Перестати вірити тому, хто декларує доходи на кілька тисяч гривень, а купує речі набагато дорожчі за свій річний прибуток та при цьому «не вилазить з телевізора».
  3. Вимагати оподаткування надмірного майна, особливо у тих, хто не може довести походження власних коштів. Це змусить більше вкладати у виробництво, замість купівлі дорогих цяцьок.
  4. Вимагати, щоб на керівні посади не призначали людей, які живуть за межами України і не відчувають жодної відповідальності за свої дії тут.
  5. Вимагати звільняти з керівних посад тих, хто не може довести походження своїх капіталів.

Тільки тоді почне змінюватися країна. Тільки тоді з’являться справжні еліти, які живуть турботами народу України. Тільки тоді буде збудована цивілізована держава, де немає стрімкого розшарування між людьми і тими, кого доля занесла «нагору».

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: