Юрій Бутусов Журналіст, громадський діяч

Кадиров та Пригожин пішли в атаку на Шойгу

Пригожин та Кадиров використовують поразки російської армії у своїх цілях
фото з відкритих джерел

Росію після смерті Путіна чекає феодальна роздробленість

Кадиров і Пригожин ображають генерал-полковника ЗС РФ Лапіна, щоб домогтися звільнення Шойгу та Герасимова

Власники приватних армій Кадиров і Пригожин разом обрушилися зі звинуваченнями на Героя Росії генерал-полковника Лапіна, командувача військ Центрального військового округу ЗС РФ. Глава одного з російських регіонів вимагає від командувача угрупуванням ЗС РФ звітувати про своє місце перебування, прямо каже, що через Лапіна відбулися військові поразки. Але Міноборони РФ мовчить, адже Кадиров – всемогутній путінський лідер, кадировцы – це еліта у Росії, конфліктувати із нею військові бояться.

Що вартує за цими звинуваченнями російських військових? Насправді ударом по Лапіну два власники приватних армій Кадиров та Пригожин збираються збити тих, хто Лапіна призначив та підтримує – начальника Генштабу Герасимова та міністра оборони Шойгу. 2017 року у Шойгу з Пригожиним виник конфлікт, Пригожин претендував на постачання харчування до російської армії, але Шойгу йому не дозволив влізти в цей бізнес.

Кадиров і Пригожин тепер використовують поразки російської армії як привід поставити у військове керівництво своїх людей, свого міністра оборони і тим самим посилити свій вплив, взяти під контроль фінанси та зброю. Кадиров і Пригожин вже фактично стали ватажками паралельних держав силових структур, особисто підпорядкованих Путіну. І цим відкритим конфліктом з Міноборони та Генштабом вони показують усім центам влади, що вони впливовіші за офіційні силові структури.

Росію після смерті Путіна чекає феодальна роздробленість, влада чеченських та вагнерівських польових командирів.

Читайте також: Людина, яка може розвалити Росію
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: