Луценко: ГПУ «вже давно» розслідує розкрадання в оборонній сфері

Луценко: ГПУ «вже давно» розслідує розкрадання в оборонній сфері
Генеральний прокурор Юрій Луценко

Генпрокурор заявив, що Національне антикорупційне бюро розслідує цю справу «трошки довше», ніж ГПУ

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Генеральна прокуратура України «вже давно» розслідує розкрадання в оборонній сфері, про які йдеться в журналістському розслідуванні Bihus.info.

Про це Луценко повідомив у Facebook, коментуючи допис журналістки Катерини Горчинської.

На запитання, як давно ГПУ веде це розслідування, і які є успіхи, Луценко відповів: «Якщо після зливу фігуранти не втечуть - все буде як завжди: після експертиз - підозра, потім запобіжний захід, потім передача на ознайомлення захисту і в суд».

medium_01

Коментуючи інший допис, генпрокурор заявив, що Національне антикорупційне бюро (НАБУ) розслідує цю справу «трошки довше», ніж ГПУ.

medium1

Видання «Громадське» звернулося у вівторок ввечері до прес-служби ГПУ, але там заявили, що поки не готові коментувати інформацію про це. У відомстві пообіцяли дати коментар 27 лютого.

Раніше повідомлялося, що син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор Гладковський подасть до суду на журналістів, які звинувачують його в причетності до корупції в оборонному секторі. 

У свою чергу Олег Гладковський звернувся в правоохоронні органи із заявою про перевірку оприлюднених у журналістському розслідуванні фактів про незаконні оборудки при закупівлях в армії. Також він просив тимчасово призупинити його повноваження першого заступника секретаря РНБО.

Президент Петро Порошенко підтримав відсторонення Олега Гладковського від виконання обов'язків на час проведення розслідування. 

Нагадаємо, під час ранкового пленарного засідання у вівторок, 26 лютого, лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко з трибуни парламенту заявила про початок процедури імпічменту діючому президенту після розслідування журналістів про нібито збагачення його оточення в оборонній сфері.

Також Руслан Кошулинський вимагає створити ТСК щодо імпічменту президента.

Згодом у Верховній Раді анулювали бланки для збору підписів за імпічмент Порошенка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: