Суд заарештував другого підозрюваного у справі підриву угорського центру на Закарпатті

Суд заарештував другого підозрюваного у справі підриву угорського центру на Закарпатті
Фото із зали суду

Суд заарештував підозрюваного на два місяці

Ужгородський міськрайонний суд обрав запобіжний захід, у вигляді тримання під вартою без права внесення застави, другому підозрюваному в підриві офісу Товариства угорської культури Закарпаття у місті Ужгород. Про це повідомляє місцеве видання «Новини Закарпаття».

«6 березня, Ужгородський міськрайонний суд розглянув і задовольнив клопотання слідчого обласного управління поліції, підтримане прокуратурою області, про обрання міри запобіжного заходу двом затриманим у місті Кропивницький чоловікам, які обґрунтовано підозрюються в організації вибуху вночі 27 лютого в приміщенні офісу Товариства угорської культури Закарпаття, розташованому на Православній набережній в місті Ужгород», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, суд обрав 43 і 55-річному жителям міста Кропивницький, затриманим закарпатськими правоохоронцями 4 березня, міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави.

«Водночас затриманим, окрім ст.194 ч.2 Кримінального кодексу України (Умисне знищення або пошкодження майна шляхом вибуху) органом досудового розслідування висунуто ще одне обвинувачення – за ст.258 ч.2 Кримінального кодексу України (Терористичний акт, вчинений за попередньою змовою групою осіб). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років», - додали у виданні.

Нагадаємо, 4 лютого в Ужгороді кинули коктейль Молотова в будинок Закарпатської спілки угорців. У Закарпатській ОДА повідомили, що угорське товариство в Ужгороді підпалили екстремісти з Польщі.

26 лютого повідомлялося, що у будівлі офісу Товариства угорської культури Закарпаття в Ужгороді знову сталася пожежа. Пізніше було оприлюденно відео вибуху.

27 лютого стало відомо, що Агентство внутрішньої безпеки Польщі затримало громадян країни, підозрюваних у підпалі будівлі обласного офісу організації закарпатських угорців КМКС в Україні.

4 березня повідомлялося, що Національна поліція розкрила обидва напади на товариство угорської культури в Ужгороді. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: