Журналісти знайшли підставну власницю мільйонних активів Медведчука і Козака

Журналісти знайшли підставну власницю мільйонних активів Медведчука і Козака
колаж: Рубрика

Бенефіціаркою низки фірм, дорогої землі і нерухомості є 62-річна Ольга Куць зі Львова

Підставною особою, на яку оточення колишнього нардепа Віктора Медведчука записало частки в кількох київських компаніях з активами на сотні мільйонів гривень, є колишня працівниця однієї з фірм екснардепа Тараса Козака. Про це йдеться у розслідуванні Максима Опанасенка для Bihus.Info.

Мова про 62-річну Ольгу Куць зі Львова. Жінка значиться бенефіціаркою низки фірм, які, в свою чергу, володіють дорогою землею і нерухомістю в Києві. У розмові з журналістами власниця визнала, що була і продовжує бути підставною особою.

Так, наприклад, Куць є кінцевою бенефіціаркою компанії «Істбуд», на яку оформлено майже гектар землі на бульварі Дружби народів з цільовим призначення «для будівництва готельно-офісного будинку», орієнтовною вартістю у 160 мільйонів гривень.

Журналісти знайшли підставну власницю мільйонних активів Медведчука і Козака фото 1

Куць також є бенефіціаркою фірми «Таун Ленд Компані» – замовниці будівництва житлового комплексу «Поетика» в Києві. На фірму зараз оформлені недобуди (в реєстрі нерухомості так і вказано: компанія володіє низкою об’єктів незавершеного будівництва за адресою, де зводять ЖК).

Журналісти знайшли підставну власницю мільйонних активів Медведчука і Козака фото 2

Жінка також є співвласницею компанії «Промтек», у розпорядженні якої перебуває понад гектар землі на київській Борщагівці – під будівництво культурно-розважального комплексу.

Журналісти знайшли підставну власницю мільйонних активів Медведчука і Козака фото 3

Компанії, в яких Куць значиться власницею найбільших часток, виявилися пов’язаними з будівельним бізнесом обраного від забороненої нині «ОПЗЖ» нардепа Вадима Столара. Частку в бізнесі Столара, за інформацією журналістів Bihus.Info, у 2020-му придбали Віктор Медведчук та його близький соратник, а нині нардеп-утікач Тарас Козак. Безпосередньо Медведчук і Козак офіційними партнерами Столара так і не стали, але саме тоді співвласницею згаданих компаній стала Ольга Куць.

Тож, журналісти припустили, що за Куць насправді може ховатися саме оточення Медведчука, приховуючи цінні активи від можливих арештів. 

Журналісти знайшли підставну власницю мільйонних активів Медведчука і Козака фото 4

Під час розмови з Ольгою Куць  з’ясувалося, що раніше вона працювала в кількох львівських фірмах, пов’язаних з родиною Тараса Козака. Більше того, жінка визнала, що не є реальною власницею київських компаній, а, працюючи на підприємстві брата Козака, просто підписала довіреність.

Також Куць заявила, що не отримувала і не отримує ніяких коштів від діяльності цих фірм і залюбки позбулася б цих активів «прямо сьогодні».

Зі слів жінки, до неї ще не зверталися правоохоронці. Відтак, команда Bihus.Info вже підготувала низку заяв та звернень в силові органи щодо необхідності детальнішого розслідування і подальшого арешту активів, що можуть бути пов’язані з Медведчуком та Козаком.

Нагадаємо, проросійський політик і кум президента країни-агресорки Володимира Путіна Віктор Медведчук заявив про плани створити новий політичний рух для того, щоб начебто об'єднати «опонентів» Володимира Зеленського.

Як відомо, 21 вересня Україна у межах чергового обміну визволила з полону окупантів 215 захисників, з яких 108 бійців «Азову», а також 10 іноземців-захисників України. У межах обміну Росії повернули кума Путіна Віктора Медведчука і 55 російських окупантів.

За інформацією Служби безпеки України, дружина Медведчука фінансувала Росгвардію та МВД РФ. За це Оксані Марченко загрожує до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна.

Читайте також: Медведчук розповів, де тепер змушений жити

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: