Бояться погромів? Влада Буковини припинила називати села, де реєструють випадки Сovid-19

Бояться погромів? Влада Буковини припинила називати села, де реєструють випадки Сovid-19

Жінка, яка заразила десятки жителів свого і сусідніх сіл, просить вибачення у сусідів

 Фото: скрін з відео

Кожен мешканець Чернівецької області повинен «жити із усвідомленням того, що хвороба поруч», – сказав Сергій Осадчук

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук заявив, що відтепер не оголошуватимуть населені пункти, в яких зафіксовані нові випадки коронавірусної інфекції.

Про це пише molbuk.ua

Сергій Осачук зокрема, сказав, що вони вирішили, що краще називати реальну чисельність хворих і десь можна пізніше повідомити про те, з якого конкретно села. «Хоча, хочу застерегти – це взагалі не має ніякого значення», – сказав голова ОДА.

Водночас чиновник зауважив, що кожен мешканець області повинен «жити із усвідомленням того, що хвороба поруч».

«Немає значення, чи є у вашому населеному пункті, чи є у вашому селі офіційно встановлений факт інфікування, зараження цією хворобою. Треба жити так, ніби вона вже є», – сказав Сергій Осачук.

Осачук сказав, що на початку епідемії обласна влада уважно відстежувала й називала конкретні населені пункти, в яких зафіксовано COVID-19. «Але коли цих випадків стає все більше і більше, з’явився новий алгоритм, якого ми мусимо дотримуватися. Алгоритм, у тому числі, й занесення усіх випадків до єдиної національної бази даних і обліку всіх інфікованих українців. Тобто, тепер наш лабораторний центр, перш ніж повідомити нам, обласній адміністрації, а також вам, нашим краянам, громадськості, суспільству, вони зобов’язані спочатку внести усі ці дані в єдину онлайн-базу міністерства охорони здоров’я. І тільки коли ці дані туди завантажуються, ми можемо про це говорити», – повідомив посадовець.

Осачук підкреслив, що Чернівецький лабораторний центр наразі працює у «надзвичайно складних і напружених графіках», «Це не тільки лабораторні дослідження, потім ще багато часу забирає розшифрування і деталізація – щоб зрозуміти, хто, де і з якого населеного пункту», – зазначив чиновник.

Нагадаємо, раніше перша хвора на коронавірус на Буковині жінка, яка заразила десятки жителів свого і сусідніх сіл, звернулася до сусідів і попросила пробачення. Вона сказала, що люди хочуть спалити її будинок. А також хочуть розправитися з її дітьми і внуками. «Не вбивайте їх, хочете вбивайте мене, ріжте, рубайте», – зі сльозами просить жінка.

 

Кількість хворих на коронавірус у світі за станом на ранок 12 квітня складає 1 777 666 осіб.

Станом на 12 квітня в Україні зафіксовано 2 777 випадків захворювання на Covid-19. За останню добу отримано 266 повідомлень щодо нових підтверджених випадків.

На відміну від минулої доби, кількість заражених на Covid-19 зменшилася на 42 випадки.  У Чернівецькій області – 432 випадки (21 людина одужала)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: