Карантин та емоції: старші люди рідше за інших відчувають страх (опитування)

Карантин та емоції: старші люди рідше за інших відчувають страх (опитування)
В Україні дослідили, які емоції відчувають українці під час карантину

Жінки частіше за чоловіків відчувають радість

Під час карантину українці найчастіше відчувають радість та зацікавленість чи хвилювання, рідше – здивування, гнів, сум та страх, ще рідше  – відразу, почуття провини, сором і байдужість.

Про це свідчать результати опитування "Емоції і поведінка українців на карантині: спеціальний проєкт", проведеного Соціологічною групою "Рейтинг"1-2 квітня.

«Представники наймолодшої вікової групи (18-29 років) частіше за інших відчувають радість та байдужість. Молоді (30-39 років) – гнів. Опитані середнього віку частіше відчувають здивування», – йдеться у дослідженні.

Згідно з результатами опитування, найстарші люди рідше за інших відчувають байдужість неприязнь та здивування. Також старша група менше відчуває страх, незважаючи на те, що саме вони – група ризику сьогодні. Жінки частіше за чоловіків відчувають радість, здивування, зацікавленість, хвилювання, почуття провини та сум. Чоловіки – байдужість, неприязнь, відразу та гнів.

«Ті, хто частіше почав дивитися новини останнім часом, частіше за інших зазначали, що відчувають страх та здивування. Ті, хто більше вживає алкоголю, частіше відчувають страх, неприязнь, гнів, здивування та сум. Ті, хто став частіше займатися сексом та робити онлайн-покупки, більше за інших відчувають здивування та радість і значно менше – сум. Ті, хто став більше спати, більше відчувають байдужість, відразу і гнів. Ті, хто став більше бувати на свіжому повітрі, частіше відчувають радість», – йдеться у дослідженні.

Нагадаємо, станом на 9:00 6 квітня в Україні 1319 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 38 летальних, 28 пацієнтів одужали. За добу було зафіксовано 68 нових випадків.

 

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: