Кількість зафіксованих випадків Covid-19 в Україні буде і надалі зростати, - інфекціоніст

Кількість зафіксованих випадків Covid-19 в Україні буде і надалі зростати, - інфекціоніст
Вважається, що пік захворювання на коронавірус минув тоді, коли одужало більше людей, ніж заразилось

Лікар зауважив, що кількість інфікованих зростатиме за рахунок виявлення, а не за рахунок інфікування

Лікар – інфекціоніст Сергій Крамарєв стверджує, що кількість зафіксованих випадків на Covid-19 в Україні зростатиме, оскільки Міністерство охорони здоров’я обіцяє збільшити число обстежень. Про це Крамарєв сказав в інтерв’ю «Главкому».

За словами лікаря, інфікованих будуть виявлять ще довго, бо обстеження тривають. «Зараз ми знаходимося на плато, у нас немає суттєвого зростання кількості інфікованих: щодня виявляють 300-500 випадків. І зовсім необов’язково, що кількість зафіксованих інфікованих скоро піде на спад – тим більше при цій інфекції, коли половина випадків є абсолютно безсимптомними. Я хочу наголосити: йдеться радше про зростання виявлення, аніж про зростання інфікування», - наголосив Крамарєв.

Лікар зауважує, що про пік зараження говорять вже другий місяць.  

«Спершу пік прогнозували на кінець квітня, потім відсували строк. Пік – це умовне поняття. Вважається, що пік минув тоді, коли одужало більше людей, ніж заразилось(МОЗ позаминулої доби зафіксував 427 випадків одужання, тоді як заразились 422 людини, - «Главком»)», - зазначив Крамарєв.

Що ж до продовження ізоляції для людей віком 50+, оскільки вони начебто належать до найбільшої групи ризику, то Крамарєв вважає такий підхід неефективним.

«Такий підхід намагалася практикувати Англія, однак він виявився неефективним – країна швидко посіла друге місце у світі за кількістю випадків інфікування та смертей від коронавірусної хвороби», - сказав лікар.

На думку Крамарєва,  саме молодь є основним джерелом зараження, бо багато рухаються і багато спілкуються. «Звісно, ідеально було б тимчасово відправити літніх людей у якусь резервацію, щоб уберегти від зараження, але це неможливо. Молоді люди у будь-якому випадку так чи інакше будуть перетинатися із людьми літнього віку: діти, онуки – це спілкування нереально припинити», - наголосив Крамарєв.

До слова, в ООН вже заявили, що пандемія може спровокувати кризу психічного здоров’я у світі.

Зазначимо, що у Всесвітній організації охорони здоров’я попередили, що про завершення пандемії коронавірусу оголосять не скоро.

В Україні станом на 16 травня 17 858 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 497 летальних, 4906 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 528 нових випадків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: