Комаровський назвав тривожний знак при болю в горлі

Комаровський назвав тривожний знак при болю в горлі
Комаровський назвав головне правило при болю в горлі, яке вам чітко покаже: чи є привід для занепокоєння
фото ілюстраційне з відкритих джерел
Відомий педіатр Євген Комаровський назвав головне правило першої чашки при болю в горлі. Про це Комаровський повідомив на своїй сторінці в Instagram.

Як правило, морозиво або холодну воду не прийнято відносити до причин болю в горлі. Адже більшості випадків виною цьому віруси ГРВІ (риновірус, коронавірус).

Ще це може бути бактеріальна інфекція, викликана бета-гемолітичним стрептококом групи а (БГСА), яка зустрічається приблизно у 10 % дорослих. Але і те, і інше захворювання може привести до запалення глотки (фарингіту) або мигдалин (тонзиліту).

Тому доктор і педіатр Євген Комаровський назвав головне правило при болю в горлі, яке вам чітко покаже: чи є привід для занепокоєння чи ні. Якщо вранці болить горло і після випитої чашки теплого напою воно не проходить – вам слід звернутися до лікаря.

Якщо ви ще не встигли звернутися до лікаря з проблемою, перевірте вологість повітря в квартирі. Якщо вона занадто низька (нижче покладених 30-50 %), включіть зволожувач повітря і уникайте тютюнового диму, оскільки він може посилити неприємні відчуття.

Крім того, льодяники добре обволікають слизову оболонку горла, тимчасово зменшуючи біль в горлі і не забувайте про рясне пиття.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: