Рішення про введення адаптивного карантину має ухвалювати місцева влада, – Степанов

Рішення про введення адаптивного карантину має ухвалювати місцева влада, – Степанов

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що місцева влада має право посилювати ті чи інші карантинні заходи

Міністерство охорони здоров’я розробляє відповідний механізм

Згідно із законодавством України рішення про введення адаптивного карантину ухвалює місцева влада. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Починаючи з 11 травня, уряд зробив перше серйозне послаблення карантину, яке стосується багатьох сфер нашого життя. Згідно із законодавством, органи місцевого самоврядування мають право, в тому числі це їх обов’язок, посилювати ті чи інші карантинні заходи, саме це і є адаптивним карантином. Це коли держава встановлює на рівні всієї держави певні правила, а якщо ситуація погіршується, то органи місцевого самоврядування, місцева влада посилює карантин в залежності від ситуації», – зазначив міністр.

Зі слів Степанова, вже розробляється відповідний механізм для цього процесу. «Міністерство зараз розробляє відповідний механізм, відповідні критерії і заходи щодо рекомендацій посилення карантину. Днями ми вже зможемо їх надати, в тому числі нашим регіонам», – сказав Степанов.

Нагадаємо, Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 22 травня. Усі послаблення (зокрема, і відкриття салонів краси) передбачають обов’язкове дотримання протиепідеміологічних заходів.

Зазначимо, що у деяких областях України хочуть ввести адаптивний карантин. Станом на 7 травня у Чернівецькій області було зареєстровано 2048 випадків коронавірусу.

Станом на 9:00 8 травня в Україні зафіксовано 504 нових випадки коронавірусу, це на три випадків менше, ніж учора (507). З 504 людей, що захворіли за останню добу, 44 дитини – (вчора 28), медиків – 98 (вчора 109). Госпіталізовано 237 людей. Одужали – 310 (це рекордана кількість випадків за весь час пандемії), померли – 21 (вчора 13). Загалом хворих – 14 195, з них 977 дітей та 2 758 медиків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: