Щеплення вагітних і дітей від Covid-19. Останні дані ізраїльських дослідників

Щеплення вагітних і дітей від Covid-19. Останні дані ізраїльських дослідників
Ізраїльський професор: вакцини мРНК не становлять небезпеки для вагітних
Фото Letidor.ru

«Нині в Ізраїлі можна вакцинувати дитину з шести місяців»

Професор Школи громадського здоров'я університету Хайфи (Ізраїль) Манфред Грін пояснив, чому важливо вакцинувати вагітних та дітей проти коронавірусу. Свою позицію під час онлайн-інтерв’ю з медичним експертом ЮНІСЕФ Катериною Булавіновою підкріпив даними за результатами досліджень, пише «Главком».

Манфред Грін нагадав, що Ізраїль був однією з перших країн, де від Covid-19 почали вакцинувати дітей. Для цього використовується Pfizer. Водночас він зауважив, що і від початку, і зараз охоплення вакцинацією дітей є не дуже високим.

«Нині в Ізраїлі можна вакцинувати дитину з шести місяців. Схема для дітей складається з двох доз, третьої не передбачено», – сказав він.

Професор також розповів, що в Ізраїлі є жорстка рекомендація вакцинувати вагітних, бо вони належать до групи ризику важкого перебігу. Також, за його словами, вакцинація під час вагітності матиме і певну користь для дитини.

«Є докази, що антитіла від матері передаються новонародженому і лишаються у нього перші кілька місяців. Можливо, ситуація буде подібною до кашлюку, коли рекомендовано вакцинувати кожну вагітну (в Ізраїлі так)», – пояснив він.

За словами ізраїльського професора, станом на сьогодні вже багато вагітних було провакциновано, і дані щодо безпеки виглядають дуже добре.

«Несприятливі події після імунізації практично ніколи не спостерігалися. Я б сказав, немає жодних доказів на підтвердження негативного впливу вакцинації ані для матері, ані для дитини. Живі вакцини можуть бути проблемними для вагітних жінок, але неживі, неактивовані та мРНК – ні. Принаймні, повторюся, доказів таких немає», – наголосив Манфред Грін.

Нагадаємо, Кабінет міністрів подовжив режим надзвичайної ситуації і карантин в Україні до 31 грудня 2022 року. 

Додамо, Європейський комісар з охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів Стелла Кіріакідес у понеділок попередила, що на держави-члени ЄС взимку чекає чергова хвиля Covid-19.

Читайте також: Куди подівся Covid-19? Ізраїльський професор руйнує міфи антиваксерів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: