Сімейний лікар розказала, як медреформа вплинула на її зарплату

Сімейний лікар розказала, як медреформа вплинула на її зарплату
За словами Ольги Гік, працюючи, як приватний лікар, вона сама платить за оренду приміщення, за опалення, поповнює запаси медпрепаратів

Лікар, яка як фізособа-підприємець уклала договір з Національною службою здоров'я, розповіла, що отримує близько 20 тис. грн

Лікар з Херсонської області Ольга Гік розповіла в інтерв’ю «Главкому»,, що підписала декларації з 1200 пацієнтами (при нормі у 1800-2000) і отримує близько 20 тисяч гривень.  За словами медика, вона винаймає приміщення і у власному кабінеті, умовно кажучи, працює на півставки - до 12.00 години.

«При цьому я сама плачу за оренду приміщення, за опалення, поповнюю запаси медпрепаратів. Крім того, у мене є фельдшер, який також виконує окремі обов’язки секретаря, – я йому плачу 10 тис. грн», - розповідає Ольга.

Оскільки занятість у неї не повона, вона ще підпрацьовує на 0,75 ставки у лікарні на стаціонарі. 

«Там я отримую десь до 4 тис. грн, це за наявності нічних чергувань», - говорить медик.

Нагадаємо, з 1 липня в Україні стартував, за словами глави Міністерства охорони здоров’я, останній етап медичної реформи. Почав діяти наказ №504 від 19 березня 2018 року, який визначає чіткий перелік послуг первинної медичної допомоги.Медичні заклади, які уклали угоду із Національною службою здоров’я, почали отримувати фінансування від цього органу. У відомстві Супрун цей принцип фінансування називають «гроші ідуть за пацієнтом».

Схема така: заклад отримуватиме оплату за кожного пацієнта, який підписав декларацію з лікарем цього закладу. Фактично держава сплачує кошти лікарям та медичним закладам за надання первинної допомоги.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: