Супрун пояснила, чому не треба боятися клінічних випробувань на людях

Супрун пояснила, чому не треба боятися клінічних випробувань на людях
Супрун пояснила, чому в Україні потрібні клінічні випробування ліків

Клінічні випробування ліків проводять по всій Україні

Чутки, що клінічні випробування ліків небезпечні для людей, які брали в них участь, – міф. Про це у Facebook написала в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

«Про клінічні випробування ліків є міф, що це щось страшне та загрозливе для людей, які беруть у них участь. Він частково навіяний недостатньою кількістю інформації, а частково – масовою культурою на кшталт фантастичних фільмів про супергероїв, де люди після вживання невідомих речовин отримували надздібності або ж перетворювалися на чудовиськ», – написала вона.

В.о. міністра послалася на публікацію у ЗМІ, яка з'ясувала, що клінічні випробування ліків проводять по всій країні, але більшість із них – у Києві, Харківській, Дніпропетровській і Львівській областях.

«Усього в Україні триває 502 активні клінічні випробування, і щороку кількість збільшується. Понад три чверті клінічних випробувань, які схвалюють до проведення в Україні, – це міжнародні дослідження препаратів, що одночасно проходять випробування у багатьох країнах світу», – зазначила Супрун.

Вона наголосила, що завданням більшості клінічних досліджень в Україні, зокрема у 2017 році, було «уточнити дозування, порівняти ефективність з іншими препаратами або визначити побічні ефекти».

«Шансів отримати користь від такого лікування набагато більше, аніж ризиків», – заявила Супрун. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: