В одній з лікарень на Буковині – понад 80 пацієнтів з пневмонією

В одній з лікарень на Буковині – понад 80 пацієнтів з пневмонією

В лікарні на Буковині одночасно понад 80 людей хворіють на пневмонію

«Навантаження на медиків надзвичайно велике, вони виснажені», – Сергій Осачук

«На власні очі бачив, як досить інтенсивно машини швидкої підвозили все нових і нових пацієнтів на лікування від коронавірусної хвороби у складних станах. Тобто, ми не повинні мати ілюзій, що коронавірус зник, відступив. На превеликий жаль, боротьба з інфекцією триває і вона є досить інтенсивною. Під час спілкування з лікарями у Глибокій в мене склалось враження, що я говорю з солдатом, який вже дуже стомлений на передовій від довготривалих боїв. Реальна виснаженість від інтенсивної роботи, коли в лікарні одночасно понад 80 людей хворіють на пневмонію. Такої кількості хворих лікарі не бачили»,  – розповів Сергій Осачук у Фейсбуці.

Голова ОДА зазначив, що лікарям у Глибоцькій лікарні допомагають науковці Буковинського державного медичного університету.

 Нагадаємо, в лікарнях Буковини заповнено 56% ліжок, виділених для недужих на коронавірус. Однак інфекційні відділення у деяких медичних закладах заповнено на 100%. Це, зокрема, обласна клінічна лікарня, Глибоцька та Сторожинецька ЦРЛ.

В Україні станом на 20 травня підтверджено 19 230 випадків Covid-19, з них 5 955 одужали, 564 померли. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 354 випадки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: