Вчені назвали нетиповий симптом Covid, який зберігається після одужання

Вчені назвали нетиповий симптом Covid, який зберігається після одужання
Лікарі підозрюють, що «Омікрон» має унікальний вплив на скелетну та м'язову системи
фото: Depositphotos

Серед пацієнтів з «Омікроном», як правило, стало більше скарг на біль у спині

У ПАР, де вперше було виявлено новий штам коронавірусу «Омікрон», лікарі повідомили про новий, нетиповий для інших штамів симптом зараження. Про це пише jpost.com.

Вчені повідомили, що йдеться про м'язові болі, а саме – про біль у спині, про яку повідомляють дедалі більше пацієнтів із Covid-19.

Уточнюється, що дані індійських та норвезьких дослідників підтверджують цю заяву. Передбачається, що причиною болю в спині, ймовірно, є запальні процеси в організмі, оскільки імунна система бореться з вірусом.

При цьому деякі лікарі підозрюють, що «Омікрон» має унікальний вплив на скелетну та м'язову системи, що проявляється у м'язовому болі, проте ця теорія ніяк не підтверджена.

«Серед пацієнтів з «Омікроном», як правило, стало більше скарг на біль у спині і менше на втрату смаку нюху», - зазначила доктор Енн Мері.

Побоювання викликає і той факт, що безліч хворих, які перенесли Covid-19, вже після одужання продовжують скаржитися на біль у спині. У зв'язку з цим лікарі роблять висновок, що цей симптом, мабуть, здатний зберігатися тривалий час у хворих з коронавірусом.

До слова, глава МОЗ назвав особливості Covid-штаму «Омікрон».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: