30% суїцидів військових відбувається в зоні АТО – Грунтковський

30% суїцидів військових відбувається в зоні АТО – Грунтковський

Кількість самогубств у тилу вже критична

Начальник управління морально-психологічного забезпечення Генштабу Збройних сил України Олег Грунтковський повідомив, що в армії України близько 30% суїцидів відбувається в зоні проведення АТО на Донбасі. Про це він повідомив в інтерв'ю виданню «РБК-Україна».

«Я хочу наголосити, що з усіх сумних випадків, близько 30% суїцидів в армії відбувається в АТО, всі інші - в тилу. І ще є така психологічна практика в армії, і не тільки в нашій, а й за кордоном: якщо багато розповідати про самогубства і робити акцент на цьому, їхня кількість не зменшується, а зростає», - заявив він.

За словами Грунтковського, кількість випадків самогубств в армії корелює з середньостатистичним рівнем суїцидів, які відбуваються в країні. Зокрема, якщо проводити порівняльний аналіз з 2015 року, тобто тенденція до зниження суїцидів в армії на 20%.

Нагадаємо, 21 лютого головний військовий прокурор Анатолій Матіос назвав дуже дивні цифри статистики самогубств АТОвців.

«Дуже сумна статистика самогубств серед людей, які тривалий час перебувають (в зоні бойових дій на Донбасі). В середньому на тиждень 2-3 людини. Це ті, хто перебуває в зоні АТО», - заявив він.

Пізніше, начальник Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних сил України Олег Грунтковський спростував інформацію про те, що у середньому в зоні бойових дій на Донбасі щотижня вчиняють самогубство 2-3 військовослужбовці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: