Евакуація 27 березня: спрацювало два гуманітарних коридори

Евакуація 27 березня: спрацювало два гуманітарних коридори
У неділю людей вивозили із Рубіжного та Бердянська
фото з відкритих джерел

Сьогодні спрацювало два гуманітарних коридори для Донецької та Луганської областей: всього евакуйовано 1 100 людей

Обидва погоджені на сьогодні гуманітарні коридори спрацювали: евакуйовано 1,1 тис. людей. Про це віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції окупованих територій України Ірина Верещук повідомила у відеозверненні, яке транслювалося в ефірі інформаційного марафону.

«Сьогодні спрацювало два гуманітарних коридори для Донецької та Луганської областей: Всього евакуйовано 1 100 людей», – зазначила вона.

За словами Верещук, у Донецькій області з Маріуполя до Запоріжжя на власному автотранспорті за добу дісталися 586 людей.

Також 15 автобусів сьогодні доїхали до блокпосту на в'їзді до Бердянська і завтра зранку мають бути подані до місця зборів для евакуації – вулиця Мелітопольске шосе, 27 – біля міського спорткомплексу.

Міністр нагадала, що за адресою вулиця Мелітопольське шосе, 87б у Бердянську для маріупольців працює безкоштовна дозаправка.

Також у місті Бердянськ працюють гуманітарні штаби для допомоги маріупольцям за номерами: 3-62-76, 3-52-52, (097)551-59-17 та (050)439-75-29.

Водночас, для отримання необхідної допомоги маріупольці можуть звертатися за телефонами кол-центру у місті Запоріжжя: (095)220-41-11, (067)220-41-12 та 0800-503-508.

У Луганській області гуманітарним коридором з Рубіжного до Бахмута вдалося евакуювати 513 людей з міст Рубіжне, Лисичанськ, Сєвєродонецьк та Попасна.

«Вдалося також витягти наших людей зі сховища під розвалинами хлібзаводу і зі сховища школи №5. Жінки, діти, літні люди та люди з інвалідністю були врятовані завдяки героїзму патрульних поліції Луганської області. Попри порушення режиму тиші з боку окупаційних військ, вони витягли усіх людей. В іншому випадку усі 155 людей були просто приречені на жахливу смерть в підземному укритті», – розповіла Верещук.

Вона уточнила, що завтра планується продовження роботи по Маріупольському напрямку та запуск коридорів у Сумській області.

«Продовжуємо працювати над домовленостями для відкриття додаткових напрямків гуманітарних коридорів», – додала міністр.

Нагадаємо, Верещук відзвітувала про те, скільки гуманітарних конвоїв «спрацювали».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: