Литва підготувала новий пакет допомоги для енергосектору України

Литва підготувала новий пакет допомоги для енергосектору України
Шимоніте нагадала, що уряд Литви розпочав військову та гуманітарну підтримку українського народу ще до 24 лютого
Інгріда Шимоніте / Twitter

Прем’єрка Литви: «Україна сьогодні бореться не тільки за свою свободу, і тому вона захищає всю Європу»

 

Новий пакет допомоги литовського уряду складає понад 2 млн євро – це дрони, теплий одяг для українських військових, опалювальні станції та генератори й інші необхідні речі, заявила на брифінгу у Києві прем’єр-міністр Литовської Республіки Інгріда Шимоніте.

«Литва вже підготувала новий пакет допомоги для України в енергетичному секторі на понад 2 млн євро. Ми будемо продовжувати надавати додаткову гуманітарну допомогу, фінансову допомогу, щоб допомогти внутрішньо переміщеним особам в Україні пережити зиму», – сказала литовський прем’єр.

Шимоніте нагадала, що уряд Литви розпочав військову та гуманітарну підтримку українського народу та бізнесових кіл ще до 24 лютого.

«Конвої вантажівок будуть продовжувати привозити в Україну БПЛА, теплий одяг для українських військових, опалювальні станції та генератори та інші необхідні речі для того, щоб допомогти українському народу пережити дуже важку зиму та наблизити спільну перемогу», – зазначила Шимоніте.

Прем’єр-міністр Литовської Республіки наголосила, що Україна сьогодні захищає всю Європу.

«Україна сьогодні бореться не тільки за свою свободу, але й за нашу, і тому вона захищає всю Європу і світовий порядок, який заснований на правилах. Тому наша підтримка України мусить й буде продовжуватися до поки не буде вашої перемоги й відповідно нашої», – сказала Шимоніте.

Нагадаємо, прем'єр-міністри України, Литви та Польщі 26 листопада провели у Києві зустріч у форматі Люблінського трикутника

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: