На Сумщині поліція викрила незаконну вирубку лісу

На Сумщині поліція викрила незаконну вирубку лісу
На підставі цього документа наприкінці 2019 року було зрубано 325 дерев на землях лісового фонду

Такі дії завдали шкоди державі на 926 тисяч гривень

У Сумській області Служба безпеки України викрила чиновника одного з агролісгоспів у зловживанні службовим становищем та підробленні документів на вирубку лісу. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Як повідомляється, інженер з лісокористування, знаючи, що на певній території підприємства санітарна вибіркова рубка вже проведена, незаконно оформила новий лісорубний квиток, в який внесла неправдиві відомості. На підставі цього документа наприкінці 2019 року було зрубано 325 дерев на землях лісового фонду.

Правоохоронці повідомили чиновнику про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення) та ч. 4 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Закарпатській області СБУ викрила дві схеми незаконної вирубки лісу на понад 3,5 млн гривень. Тоді правоохоронці відкрили кримінальне провадження, у межах якого посадовцям повідомлено про підозру.

Крім того, на Волині незаконно вирубали ліс на 17 млн гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: