На Вінниччині виявлена незаконна вирубка більше сотні дерев

На Вінниччині виявлена незаконна вирубка більше сотні дерев

Інспекцією у Вінницькій області виявлено порушення правил охорони та використання природно-заповідного фонду

Спеціалістами відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу, на підставі звернення громадської організації, було проведено позаплановий захід державного нагляду (контролю) щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства на території Четвертинівської сільської ради Тростянецького району Вінницької області.

Під час проведення зазначеного заходу, було виявлено незаконне видалення 121 дерева різних порід та діаметрів у межах ландшафтного заказника місцевого значення «Берізки», охорону якого покладено на Четвертинівську сільську раду Тростянецького району Вінницької області.

Ландшафтний заказник місцевого значення «Берізки» загальною площею 22,4 га був створений рішенням 27 сесії Вінницької обласної ради 5 скликання № 903 від 10 грудня 2009 року, з метою збереження в долині річки Південний Буг березового гаю із зростанням на ній переважної більшості берези бородавчатої з участю окремих видів віковічних дерев.

В трав'яному покриві ділянки зростає значна кількість лікарських рослин таких як, пижмо звичайне, звіробій звичайний, деревій звичайний, живокіст лікарський та інші…

Рубка зазначених вище дерев проводилась за відсутності ліміту та дозволу на використання природних ресурсів у межах територій та об’єктів ПЗФ, які передбачені ст. 9-1 Закону України «Про природно-заповідний фонд України».

Спеціалістами відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України № 541 від 24 липня 2013 року «Про затвердження такс та обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд», було обраховано шкоду завдану незаконною рубкою дерев, яка становить 769 461,50грн.

На винну особу було складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення, який направлено на розгляд до Тростянецького районного суду.

Крім того, по даному факту Інспекцією було направлено матеріали до Тростянецького відділення поліції Бершадського ВП ГУНП у Вінницькій області для вирішення питання щодо відкриття кримінального провадження передбаченого ч.3 ст. 246 Кримінального кодексу України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: