Під Радою проходить акція протесту проти призначення Шкарлета новим міністром освіти

Під Радою проходить акція протесту проти призначення Шкарлета новим міністром освіти

Акція протесту під ВР

«Якщо Шкарлета зроблять міністром, це дійсно буде шМОН», – освітянин

Зранку 18 червня під Верховною Радою розпочалася акція протесту проти призначення новим міністром освіти і науки ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета.

Про це повідомив  педагог і старший науковий співробітник Інституту фізики НАН України Антон Сененко.

«Прекрасні люди зібралися обговорити чесноти потенційного міністра освіти і науки — потяг до крадіжки чужих текстів і дивні закупівлі для університету. Якщо Шкарлета зроблять міністром, це дійсно буде шМОН», – написав Сененко.

 «Наймолодший ректор України Шкарлет – це не той міністр, який нам потрібен! Освітою і наукою має керувати освітянин або науковець, фахівець, а не крадій та корупціонер! З нас досить лептонних богів та квантової культурології. Наукова та освітня спільнота України проти профанації - очолювати МОН має професійна людина з бездоганною репутацією, яка провадитиме реформи, а не крастиме університетське майно та чужі наукові роботи», – йдеться у анонсі акції.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зареєстрував у Верховній Раді проєкт постанови про призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки України. Проєкт постанови був внесений 17 червня і зареєстрований під номером 3675.

Раніше президент України Володимир Зеленський підтвердив, що колишній член Партії регіонів Сергій Шкарлет є претендентом на посаду міністра освіти та науки. За словами Зеленського, на посаду міністра освіти і науки претендують чотири кандидати, один з яких – колишній член Партії регіонів, ректор Чернігівського технологічного університету Сергій Шкарлет.

Напередодні стало відомо, що фракція партії «Слуга народу» планує 18 червня винести на голосування у Верховній Раді кандидатуру Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки та Романа Абрамовського - на посаду міністра екології.

Зазначимо, що уже три місяці посада міністра освіти в уряді Дениса Шмигаля залишається вакантною. З березня МОН у статусі в. о. міністра керує Любомира Мандзій. Кандидатуру Шкарлета жорстко критикують ексміністр освіти і науки Ганна Новосад, а також член профільного комітету Інна Совсун, яка була заступницею голови МОН у Кабміні Арсенія Яценюка. Вони звернули увагу на некомпетентність кандидата у сферах початкової, середньої та професійно-технічної освіти. А також вказали на небезпеку реалізації бажань частини ректорів згорнути реформи, спрямовані на підвищення якості вищої освіти.

Президент Володимир Зеленський просить народних депутатів з фракції «Слуга народу» підтримати ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки. Про це повідомив нардеп фракції Олександр Качура.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: