Ситуація в областях: де вночі були обстріли та ракетні удари

Ситуація в областях: де вночі були обстріли та ракетні удари
Через обстріли пошкоджено будинки у Лисичанську
фото: Сергій Гайдай/Telegram

У багатьох областях ніч минула відносно спокійно

Із повітряними тривогами, але без ушкоджень ніч минула у багатьох областях. Відносно спокійно було на Волині, у Закарпатті, на Рівненщині, у Львівській, Івано-Франківській, Одеській, Тернопільській, Чернівецькій, Вінницькій, Кіровоградській областях, на Житомирщині та Черкащині. Про це свідчать дані обласних військових адміністрацій.

Також відносно спокійно ніч минула на Миколаївщині, де тривають рятувально-пошукові роботі після ракетного удару в місті Миколаєві, та у Запорізькій області, яка близько півночі прийняла велику колону біженців з Маріуполя, Бердянська, Мелітополя.

Чернігівська область: вечір та ніч у Чернігові відносно спокійно без обстрілів, кілька повітряних тривог.

За останню добу від російської армії звільнено кілька сіл в безпосередній близькості та неподалік Чернігова. Після розмінувань та за наявності більш-менш безпечного шляху Чернігівська обласна військова адміністрація направляє у ці села гуманітарну допомогу (продукти, ліки).

Київська область: декілька повітряних тривог за ніч. Ситуація контрольована. ЗСУ та сили оборони продовжують зачистку населених пунктів в Бучанському, Вишгородському, Броварському районах. Територія замінована, зруйнована. Є дрг супротивника. Окупанти продовжували відведення військ.

Дніпропетровщина: цієї ночі – 10 ракетних ударів, 4 ракети збито. Росіяни пошкодили інфраструктурні об’єкти у Дніпрі та Кривому Розі. Двоє людей поранено.

Полтавщина: удар у Полтаві по одному з інфраструктурних обʼєктів уночі. Вранці – удари по Кременчуку по інфраструктурних обʼєктах. Всі відповідні служби працюють. Інформацію про постраждалих уточнюється.

Харків: вночі тривав хаотичний артилерійський обстріл житлових районів. По області – бої тривають в Ізюмському напрямку. З населених пунктів, що поряд, евакуювали ще 1500 осіб.

Окупанти вчора острілювали і Дергачівський район, жертв немає.

Донеччина: Очеретинська громада (Новоселівка, Новобахмутівка) – обстріли. Інформація щодо руйнувань та кількості поранених з’ясовується.

Маріуполь в облозі. Гуманітарний караван ЧХ до міста не звйшов, повернувся.

Луганщина: від обстрілів постраждали міста Сєвєродонецьк, Рубіжне, Лисичанськ, Кремінна, Гірське, населених пунктів Березове, Тошківка.

Там пошкоджено або зруйновано 31 об’єкт – 27 житлових будинків, будівля комунальної служби в Сєвєродонецьку, інші об’єкти інфраструктури. Поблизу Сєвєродонецька горить Борівське лісництво. Вчора евакуювали 1300 людей.

На Херсонщині: вибухи та обстріли протягом останньої доби. Найбільше – у Бериславському та Херсонському районах. Внаслідок боїв є постраждалі. Знищена та зруйнована інфраструктура. Прокуратура відкрила провадження про вбивство цивільних.

Нагадаємо, триває 38-ма доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Збройні сили РФ продовжують збройну агресію проти України.

Раніше «Главком» повідомляв про активне переміщення військ РФ в окупованому Придністров’ї.

При цьому так звані придністровські миротворці одягнули шеврони зі знаком «Z».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: