Трьох поляків судитимуть за підпал будівлі спілки угорців на Закарпатті

Трьох поляків судитимуть за підпал будівлі спілки угорців на Закарпатті
Будівля Спілки угорців в Ужгороді
Фото: Mukachevo.net

Обвинувачення визнало, що дії трьох громадян Польщі є терористичними

Мазовецький відділ Національної прокуратури Польщі передав до суду матеріали справи стосовно трьох громадян країни, які на початку лютого 2018 року організували і вчинили підпал будинку спілки угорців в Ужгороді.

Про це пише польське інформаційне агентство TVP.info.

Обвинувачення визнало, що дії трьох громадян Польщі є терористичними.

Офіцер, який вів справу, бачить у ній російський слід:

«Це була провокація, яка мала призвести до погіршення українсько-угорських відносин. Це на руку Росії, яка зацікавлена в дестабілізації свого західного сусіда, де вже триває гібридна війна на Донбасі», - заявив він.

Вважається, що зловмисники отримали за підпал по тисячі злотих (7 тис. гривень). Замовником є німецький журналіст, пов’язаний з російськими спецслужбами.

Головним підозрюваним у справі є 28-річний Міхал П., спеціаліст у сфері безпеки, пов'язаний з неофашистською організацією Falanga і проросійською партією Zmiana.

Слідчі вважають, що Міхал П. завербував двох інших поляків – Адріана М. і Томаша Ш., давши їм гроші на купівлю запалювальної суміші, а також мобільні телефони, сім-картки і куртки. Зловмисники мали записати на відео підпал і переслати йому, що мало означати виконання завдання.

Злочин було вчинено вночі 4 лютого 2018 року. Зловмисники намалювали на офісі спілки угорців «88» (знак, що символізує нацистське гасло «Heil Hitler» – ред.) і кинули у розбите вікно пляшку із запалювальною сумішшю, однак вона не спалахнула. Через три години зловмисники знову з’явилися на місце злочину і запхали змочену бензином куртку одного з них у розбите вікно.

Після вчинення злочину і повернення до Кракова вони отримали від Міхала гроші за виконану роботу. Через кілька тижнів, 22 лютого, зловмисників затримало польське Aгентство внутрішньої безпеки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: