Зеленський заявив, що Україна не отримувала винищувачі

Зеленський заявив, що Україна не отримувала винищувачі

Глава української держави сказав, що сьогодні наша країна ще не отримала винищувачі, але «має дати і гарантії»

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна ще не отримувала винищувачі від іноземних партнерів. Про це Зеленський розповів в інтерв'ю французькому телеканалу BFM TV.

Як зазначається, відповідаючи на запитання, чи отримала Україна винищувачі, Зеленський заявив, що він «людина чітких кроків і людина фактів».

«Тому по факту, винищувачів у нас нема. Жодного постачання будь-яких літаків у нас ще не було... Поки що ми маємо те, що маємо», – наголосив український лідер.

Водночас, на уточнювальне запитання журналіста щодо очікуваних дат надходження обіцяного військового обладнання від західних партнерів, український президент зазначив: «У нас є дати, у нас є гарантії, але знову ж таки, ми спочатку хочемо отримати, а потім будемо вдячні».

При цьому, український лідер відповів на питання щодо військової допомоги від Франції.

«У нас є деякі речі. Щодо деталей, то я не готовий про це говорити, але є речі, на які ми чекаємо. Ми отримали сигнал, що це стане можливим найближчим часом», – зазначив Зеленський.

Зазначимо, що раніше речник Міністерства оборони США Джон Кірбі заявив, що Україна отримала допомогу для посилення своєї авіації у вигляді літаків.

Проте у ЗСУ уточнили інформацію, заявивши, що вони отримали запчастини та комплектуючі для відновлення та ремонту парку літальних апаратів, а не самі літаки.

Вже відомо, що Румунія надасть Україні летальну зброю. Зауважимо, що заради військової допомоги Україні владі Румунії довелося внести поправки до законодавства. Тепер Румунія може постачати озброєння не лише країнам, що входять до блоку НАТО.

Раніше стало відомо, що Естонія передала Україні партію летальної зброї. Естонія передала Україні протитанкові ракети, гаубиці, протитанкові міни, безвідкатні протитанкові гармати, автоматичну зброю, боєприпаси, одноразові гранатомети та ручні гранати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: