Пентагон: Україна отримала винищувачі та запчастини до них

Пентагон: Україна отримала винищувачі та запчастини до них
Прессекретар Пентагону Джон Кірбі зробив резонансну заяву
фото: Kevin Dietsch/Getty Images

У Пентагоні заявили, що безпосередньо США винищувачі не передавали

Україна вже отримала з інших країн винищувачі, а також запчастини, що дозволять підняти у повітря більше військових літаків. Таку заяву зробив прессекретар Пентагону Джон Кірбі, повідомляє CNN.

Кірбі уточнив, що мова йде про допомогу, що отримана не від Сполучених Штатів.

«Я просто хотів би сказати, не вдаючись до того, що надають інші країни, що вони (українці) отримали додаткові платформи, а також деталі, щоб дозволить збільшити свій флот, розмір авіапарку. Я думаю, що на цьому варто зупинитися», – заявив Кірбі.

Представник Пентагону поінформував, що США допомогли з «постачанням деяких додаткових запасних частин, які допомогли задовольнити їхні потреби у літаках, але ми не перевозили цілими літаками» для України.

Представник Білого дому повідомив CNN у суботу, що вантажі з останнього пакету допомоги адміністрації Байдена в Україну «почали надходити».

Минулого тижня президент США Джо Байден схвалив додатковий пакет допомоги Україні зброєю, боєприпасами та безпекою на суму $800 млн.

США вперше погодилися надати Києву такі потужні засоби, які кілька тижнів тому деякі посадовці адміністрації Байдена вважали занадто великим ризиком ескалації, зокрема 11 вертольотів Мі-17; 18 155-мм гаубиць і ще 300 дронів Switchblade.

Вже відомо, що Румунія надасть Україні летальну зброю. Зауважимо, що заради військової допомоги Україні владі Румунії довелося внести поправки до законодавства. Тепер Румунія може постачати озброєння не лише країнам, що входять до блоку НАТО.

Раніше стало відомо, що Естонія передала Україні партію летальної зброї. Естонія передала Україні протитанкові ракети, гаубиці, протитанкові міни, безвідкатні протитанкові гармати, автоматичну зброю, боєприпаси, одноразові гранатомети та ручні гранати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: