Скандал із безвізом. Ексочільник МЗС розповів, кому вигідні спекуляції

Скандал із безвізом. Ексочільник МЗС розповів, кому вигідні спекуляції
На думку Клімкіна, панікувати з приводу імовірності сказування безвізу не варто, бо це грає на руку Кремлю
фото з відкритих джерел

На думку дипломата, сам факт існування дискусій всередині ЄС щодо українського безвізу стане шаленим подарунком для Росії

Спекуляції щодо можливої втрати Україною безвізу не є цілком порожніми, оскільки в Євросоюзі зараз точаться дискусії навколо міграційної політики, зокрема, і навколо України. Таку думку висловив ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін, ідеться в матеріалі Главкома «Скасування безвізу? Що стоїть за політичним шантажем України».

На думку дипломата, що очолював МЗС України у 2014-2019 роках, такі дискусії можуть вилізти для України боком у разі, якщо ми не діятимемо на випередження.

«Хтось скаржиться на підробку документів, а хтось – більш глобально – на проблеми з впровадженням верховенства права. Наразі це не критично, але «боком» може вилізти. Тому панікувати та хайпувати точно не варто, тільки емоції підігріваємо, а це вже грає на руку Кремлю. Потурбуватися варто: говорити з ЄС потрібно на випередження. Ситуація там може змінитися досить швидко, а сам факт дискусій всередині ЄС стане шаленим подарунком для Росії. Хай обійдуться без подарунків», – вважає Павло Клімкін.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, що деякі країни-учасниці Євросоюзу підняли питання про можливість скасування безвізового режиму для ряду третіх країн, зокрема, України, Молдови, Грузії та країн Західних Балкан.

Пізніше президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр назвав цю інформацію фейком.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: