Децентралізація. «Слуги» розповіли, коли оприлюднять текст змін до Конституції

Децентралізація. «Слуги» розповіли, коли оприлюднять текст змін до Конституції
Наступного пленарного тижня очікуємо на публікацію проєкту змін до Основного закону

Позапарламентське обговорення тексту змін до Конституції тривало два роки

Текст змін до Конституції в частині децентралізації буде оприлюднений наступного пленарного тижня і згодом винесений на публічне обговорення. Про це сказав перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко під час зустрічі керівництва Верховної Ради із керівником Департаменту демократії і врядування Генерального директорату-ІІ з питань демократії Генерального секретаріату Ради Європи Даніелем Попеску, передає пресслужба партії «Слуга народу».

«Позапарламентське обговорення тексту змін до Конституції тривало 2 роки. Ми узгодили ключові позиції зі стейкхолдерами, асоціаціями місцевого самоврядування. Наступного пленарного тижня очікуємо на публікацію проєкту змін до Основного закону. Далі розпочнемо його публічне обговорення», – сказав він.

Корнієнко додав, що наступного тижня також буде організована робоча група, яка надалі працюватиме з текстом змін до Конституції. Її створять на базі комітетів з питань правової політики та з питань організації державної влади, місцевого самоврядування.

Нагадаємо, у грудні 2019 року президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроєкт «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)».

У січні 2020 року після дискусій в експертному середовищі, у місцевому самоврядуванні та у суспільстві запропоновані зміни були відкликані з парламенту для доопрацювання. Відтоді тривала робота з напрацювання нової редакції змін до Конституції в частині децентралізації.

Проєкт змін до Конституції щодо реформованої системи місцевого самоврядування та територіальної організації влади та децентралізацію владних повноважень погодили всі учасники Конституційної комісії, утвореної главою держави. Після погодження в Офісі Президента документ направлять до Верховної Ради.

У жовтні 2021 року прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що проєкт закону про зміни до Конституції України в частині децентралізації напрацьований і перебуває на фінальній стадії узгодження.

Найближчий пленарний тиждень Ради розпочнеться 29 листопада.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: