Грає в мовчанку? Куди подівся Савік Шустер

Грає в мовчанку? Куди подівся Савік Шустер
Програма Савіка Шустера «Свобода слова» мала вийти в ефір 25 лютого, однак цього не сталося через початок війни
фото: Шустер online

Медійна діяльність Савіка Шустера припинилася з кінця березня

Відомий український журналіст Савік Шустер повністю припинив свою медійну діяльність. Журналіст більше не з'являється на публічних заходах, а також припинили вихід випуски його токшоу.

Знаний в Україні та за її межами журналіст не брав участі у організованих Офісом президента заходах з нагоди Дня журналіста, який відзначали вчора, 6 червня. Тоді як минулого року Шустер був присутній на шашлик-паті, яку влаштував Зеленський для працівників медіа до їхнього професійного свята.

Медійна діяльність Савіка Шустера припинилася з кінця березня. Останні оновлення на Facebook-сторінці та YouTube-каналі його шоу – за 29 березня. Шустер бере участь у записах програм та інтерв'ю дистанційно, через відеозв'язок, імовірно з-за кордону. Останній запис – інтерв'ю журналіста Дмитра Гордона із Савіком Шустером, у якому останній висловлює свою позицію щодо війни. Шустер називає російського президента Путіна «реальним бандитом із армією», а також заявляє, що ще «15 років тому порівняв Путіна з Гітлером». Він також порівняв російського диктатора зі знаменитим колумбійським наркобароном Пабло Ескобаром.

Наприкінці березня також вийшло відео виступу Савіка Шустера від імені лідера «Європейської партії України» Миколи Катеринчука на засіданні ALDE, Альянсу ліберальних та демократичних партій за Європу. Головною темою зустрічі було вторгнення Росії до України. У своїй промові Шустер наполягав, що «Росія не має отримати жодного євро від Євросоюзу, адже ці гроші йдуть на вбивство українців». Учасники зустрічі, які представляли Україну також закликає Євросоюз до запровадження жорстких санкцій проти Росії у відповідь на вторгнення до України.

На YouTube-каналі Шустера також оприлюднені декілька записів його коментарів для українських телеканалів.

1 березня Шустер у Facebook закликав підтримувати Збройні сили України та оприлюднив реквізити для переказу коштів. А 4 березня, поширивши допис працівниці свого шоу, українською мовою пообіцяв зробити документальний фільм про захисників України.

Додамо, що програма Савіка Шустера «Свобода слова» мала вийти в ефір 25 лютого, однак цього не сталося через початок повномасштабного вторгнення Росії в Україну. З того часу програма більше не виходила в ефір.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський з нагоди Дня журналіста провів пресконференцію, на якій відповів на запитання працівників медіа.

Також президент відзначив державними нагородами працівників ЗМІ, частину з них – посмертно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: