Мер-утікач зажадав грошей від виборців Добропілля на лікування

Мер-утікач зажадав грошей від виборців Добропілля на лікування
Андрій Аксьонов
Фото: «Радіо Свобода»

Мер-утікач Аксьонов збирає на картку гроші для лікування в Німеччині

Мер Добропілля Донецької області Андрій Аксьонов, який перебуває під слідством, вочевидь втік з України і розшукується поліцією, нібито опинився в Німеччині. При цьому міська рада Добропілля заявляє, що мер важко хворий на рак і потребує пожертв на лікування, повідомляє «Новинарня».

Як передає «Новинарня», допис про збір коштів на лікування «страшної онкологічної хвороби» Аксьонова на сайті міськради Добропілля датований 4 липня.

«Діагноз підтверджено випискою з історії хвороби, що видана клінікою Міттельбах Баден-Баден Бюль, Центр онкології кишківника (Бальгер-штрассе,, 50, 76532 Баден-Баден). Операцію з видалення пухлини вже проведено, на черзі хіміотерапія, яка коштує 30 тисяч євро», – ідеться у повідомленні.

Міська влада Добропілля звертається до всіх небайдужих, щоб «разом допомогти Андрію Анатолійовичу впоратися з труднощами та перемогти жахливе захворювання».

Журналіст Денис Казанський, коментуючи заклик влади Добропілля «скинутися меру на лікування» і зібрати 30 тисяч євро на картку («навіть номер опублікували»), вказує: в офіційній декларації Аксьонова зазначено, що у нього є три авто, з яких два «Мерседеси», а також будинки і квартири.

«Ми вже звикли, що українські чиновники різко хворіють і навіть починають ходити під себе, як тільки їх починають судити. Але щоб при цьому ще й гроші на картку збирали – таке я бачу вперше. Це вже якийсь новий рівень цинізму», – написав Казанський у Facebook.

Нагадаємо, міський голова Добропілля Андрій Аксьонов зник із поля зору правоохоронних органів 4 червня та був оголошений у розшук. Відповідна інформація міститься в розшуковій базі МВС України.

Його підозрюють у підробці офіційних документів для незаконного відвідування окупованого Криму, а також у розтраті майна.

15 травня меру Добропілля повідомили про підозру в підробці документів. Після цього він проігнорував засідання Краматорського міського суду щодо обрання йому запобіжного заходу.

За словами його адвокатів, із 16 травня Аксьонов не виходив на зв’язок. За деякими відомостями, він покинув країну.

Раніше повідомлялося, що міський голова Добропілля Андрій Аксьонов, імовірно, став громадянином Росії. За словами нардепа із Донеччини Дмитра Лубінця, Аксьонов подав заяву на отримання громадянства РФ ще в червні 2014 року.

На виборах мера міста в жовтні 2015 року за Андрія Аксьонова проголосували 68,9%, незважаючи на те, що раніше він відкрито підтримував сепаратистів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: