Призначення соратників Януковича Тігіпка або Хорошковського прем'єром обрушить рейтинг влади, – експерт

Призначення соратників Януковича Тігіпка або Хорошковського прем'єром обрушить рейтинг влади, – експерт
У 2010-2012 роках Сергій Тігіпко був віцепрем'єр-міністром з питань соціальної політики в уряді Миколи Азарова

Експерт переконаний, що на виборах українці голосували за зміни та нові обличчя

У разі призначення на посаду прем'єр-міністра України олігархів Сергія Тігіпка або Валерія Хорошковського, рейтинг чинної влади обвалитися остаточно. Про це написав на своїй сторінці в Facebook політичний експерт Кирило Сазонов.

«Навіть ті, хто не голосував за Зеленського, визнають - передвиборна кампанія «Слуги народу» надихала. Особливо гасло про повне перезавантаження влади - він потрапив у точку. Люди хотіли справжніх змін. Зараз президент і його партія стоять за крок від непоправної помилки, яка повністю уб'є довіру українців до монобільшості й самого гаранта! Чутки про призначення новим прем'єр-міністром когось з колишніх регіоналів - треш. Що Тігіпко, що Хорошковський - олігархи, мультимільйонери, які сколотили свої капітали не без допомоги найближчого оточення експрезидента Януковича. Вони й самі були серед його найближчого оточення», - вважає політолог.

Він також нагадав, що Сергій Тігіпко був заступником голови Партії регіонів і в розпал революції 2014 року підтримував так звані «драконівські закони» Януковича, а Ходорковський був членом уряду Азарова і близьких соратників президента-втікача.

«Весь цей час він жив у Монако, а зараз повернувся в Україну, щоб навести порядок в Україні? Слабо віриться. Мені складно уявити, чим керувався Володимир Зеленський при виборі таких кандидатур на посаду прем'єра – продовжую сподіватися, що це чутки. І хоча до нинішнього уряду теж є питання, як на мене, вже краще молодий прем'єр, який поступово буде набиратися досвіду, ніж «досвідчений господарник» з числа «попередників», який поверне Україну на той шлях, з якого ми починали. Через який почалася революція», - зазначив блогер.

За його словами, на виборах українці проголосували за зміни та нові обличчя в політиці, і якщо президент відступить від цього принципу, то він остаточно втратить довіру з боку громадян.

«В Україні, на жаль, заведено забувати про передвиборчі обіцянки і вважати, що люди нічого не згадають. Тому, радники Зеленського вирішили - «народ» не помітить підміни. Боюся розчарувати - вже помічає. І це не той випадок, коли суспільство переконають замовні статті з хвалебними одами Хорошковського і Тігіпка (їх кількість, до речі, в мережі зараз різко зросла, і хто за це платить). Важливо зрозуміти. Українці голосували за зміни, за нові обличчя в політиці! Якщо президент порушить цей принцип і почне повертати у владу регіоналів - це буде вирок для всіх «слуги» та самого Зеленського», - підсумував Кирило Сазонов.

Нагадаємо, 25 лютого з'явилася інформація про можливу відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука і призначення на його місце бізнесмена і колишнього члена уряду Миколи Азарова, Сергія Тігіпка або мультимільйонера Валерія Хорошковського.

Напередодні прем’єр-міністр України Олексій Гончарук прокоментував повідомлення у ЗМІ про його ймовірну відставку і призначення головою уряду Сергія Тігіпка.

Нагадаємо, протягом 2002-2004 років Тігіпко очолював Нацбанк України. Тричі був народним депутатом. У 2010-2012 роках був віцепрем'єр-міністром з питань соціальної політики в уряді Миколи Азарова. Також був заступником голови Партії регіонів. Кандидат економічних наук.

2010 року Тігіпко балотувався у президенти України (тоді переміг Янукович). На виборах йому допомагав Дмитро Разумков, який нині очолює Верховну Раду. Тігіпко дружить із родиною Разумкових. 1997 року саме Разумков-старший рекомендував молодого банкіра Тігіпка на посаду віцепремʼєр-міністра з економічних питань в уряд Павла Лазаренка.

Тігіпку належить низка компаній, зокрема «Таскомбанк» та Universal Bank (філією якого є Monobank). Статки Тігіпка оцінюють у понад 400 мільйонів доларів.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: