Рейтинг Зеленського за два місяці впав на 13% – соцопитування

Рейтинг Зеленського за два місяці впав на 13% – соцопитування
Президента Володимира Зеленського підтримує менше українців, ніж торік

Оцінка дій президента України порівняно з груднем істотно погіршилася

В Україні за два місяці з 62 до 47 відсотків зменшилася частка тих, хто підтримує дії президента Володимира Зеленського.

Про це йдеться у результатах Київського міжнародного інституту соціології від 27 лютого.

Так, до Зеленського позитивно ставляться у лютому 47% опитаних, негативно – 24%. У порівнянні з даними грудневого опитування частка тих, хто ставиться до президента позитивно, зменшилася на 13% (у грудні – 60%).

Водночас кількість тих, хто ставиться до нього негативно, зросла на 10% (було 14%).

Оцінили позитивно його дії як президента 47% опитаних українців, проти 62% у грудні. Водночас на 15 відсоткових пунктів зросла частка тих, хто його дії не схвалює (з 25% до 40%).

КМІС провів опитування методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів з 21 по 25 лютого 2020 року. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України – АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. В ході опитування проведено 1500 інтерв'ю, похибка вибірки з імовірністю 0,95 не перевищує 3%.

Дані цього дослідження порівнюються з результатами опитувань КМІС, які були проведені з 15 по 18 грудня, з 22 по 25 листопада, з 4 по 7 листопада, з 9 по 11 жовтня, та з 6 по 19 вересня 2019 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: