Вакарчук про політичний шлях України: Придумати новий велосипед не вийде

Вакарчук про політичний шлях України: Придумати новий велосипед не вийде
Святослав Вакарчук

Музикант рекомендує українським політикам більше вчитися на досвіді інших країн

Рок-музикант Святослав Вакарчук вважає, що для розвитку України «придумати новий велосипед» не вийде, проте «створити свій», використавши досвід різних країн – цілком реально. Такими роздумами Вакарчук поділився на зустрічі зі студентами Києво-Могилянської академії 4 квітня, повідомляє «Главком».

«Мій товариш-журналіст каже, що не потрібно нам вигадувати велосипед і говорити про «свій унікальний шлях», оскільки це буде популізмом. Я не вірю політикам, які кажуть, що не потрібно наслідувати Захід, оскільки у нас свій унікальний шлях… В той же час я не вірю, що існує хоча би одна країна на Землі, чий шлях Україна може скопіювати і отримати той самий результат. Як би іронічно це не звучало, нинішні політики, які не хочуть ніякого унікального українського шляху, насправді були в одному праві: наш єдиний вихід – іти своїм шляхом, але використовуючи найкраще, те, що зробили усі інші країни. Придумати новий велосипед не вдасться. Але створити свій, взявши колеса в одному місці, трансмісію в іншому, кермо у третьому, сідло у четвертому, а клаксон у п’ятому – можливо. Саме у цьому полягає задача державного діяча…» - пояснив Вакарчук.

Музикант підкреслює, що Україна не пройде шляхом ані Польщі, ані Сінгапуру, ані Естонії, ані Південної Кореї, ані Грузії, ані Ізраїлю.

«Всі шляхи, які пройшли ці країни, підходили конкретно для них. Україні не підійде жоден з них. Державні діячі мають бути достатньо мудрими і щирими у бажаннях змінити країну, щоби знати, що найкраще можна було би взяти з кожної країни», - резюмував Вакарчук.

Читайте також матеріал «Главкома»: Святослав Вакарчук: Я змінюватиму країну, мене ніхто у цьому не зупинить

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: