Вакарчук розказав, як повернути Крим та Донбас

Вакарчук розказав, як повернути Крим та Донбас
Святослав Вакарчук

Музикант порівняв нинішню Україну з післявоєнною Німеччиною

Україна зможе повернути Крим і Донбас тільки в тому випадку, якщо та територія, яку ми контролюємо, почне різко багатшати, зростатиме сила української армії і наша держава стане прикладом успіху. Таку думку висловив рок-музикант, екс-депутат Верховної Ради Святослав Вакарчук на зустрічі зі студентами Києво-Могилянської академії 4 квітня. Про це повідомляє «Главком».

Вакарчук наводить приклад з історії – про те, що трапилося з Німеччиною після Другої світової війни: «Німеччина була розділена, Схід Німеччини був окупований радянською армією, на цій території постав сателіт Радянського Союзу – Німецька Демократична Республіка, а західна Німеччина, яка на той час була окупована США, Англією та Францією почала своє життя як ринкова ліберальна демократія. Очільник ФРН, відомий державний діяч, канцлер Конрад Аденауер тоді сказав: «Німеччина була, є і буде єдиною. Ніхто нас ніколи не розділить. І ми ніколи не змиримось і не визнаємо того факту, що хтось забрав у нас нашу територію. Що нам потрібно, щоб повернути частину країни? Працювати, працювати та ще раз працювати.  Сьогодні єдине, що ми можемо зробити для створення єдиної Німеччини – зробити так, щоб наша країна була найкращою у регіоні, щоб ми стали багатими, сильними. І це той шлях, який колись зробить нас єдиними».

«Пройшло 50 років, і в 1989 році Берлінська стіна впала, - продовжує Вакарчук. - Я вважаю, що це єдина стратегія, яка стовідсотково вірна».

За словами музиканта, можуть бути варіанти, які доповнюють цю стратегію, але без цього ми ніколи не повернемо ні Криму, ні Донбасу.

«Сьогодні наше завдання зробити так, щоб та територія, яку ми контролюємо, почала різко багатшати, зростала сила української армії, щоб Україна почала бути прикладом успіху. Це дозволить повернути наші території набагато швидше, легше і найголовніше – це реалістичний сценарій, в який я вірю», - резюмував Вакарчук.

Читайте також матеріал «Главкома»: Святослав Вакарчук: Я змінюватиму країну, мене ніхто у цьому не зупинить

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: